avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fals si uz de fals facut de o banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fals si uz de fals facut de o banca

Buna ziua.
Prin instanta am solicitat intr un dosar de anulare decizie de concediere punerea la dispozitie a notelor explicative date in timpul cercetarilor disciplinare.
Aceasta s a si intamplat doar ca copia xerox nu este sampilata conform cu originalul, si am convingerea de 99 % ca a fost falsificat.
Pentru a ma convinge 100 % cum as putea obtine acces la dosarul meu de personal care este la dir resurse umane de la centrala bancii pt a putea verifica daca este sau nu conform cu originalul.
as putea evident solicita prin instanta sa se aduca si originalul dar ar fi mai bine sa ma conving prin consultarea dosarului personal.
exista vreo cale legala care sa imi permita acest acces?
multumesc.
in caz ca pot dovedii ca banca a falsificat acest document cum pot sa l actionez in justitie?acest act falsificat printre altele sta la baza deciziei de concediere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 16 Octombrie 2010
Buna ziua !
Solicitati copie conform cu originalul de la angajator conform prevederilor art 7 (3) din HG 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor , actualizat .
Daca descoperiti nereguli puteti actiona pe latura penala angajatorul ptr. fals si uz de fals , litigiul de munca urmand a fi suspendat pana la solutionarea cauzei penale .
Ideea este ca eu am depus o astfel d ecerere inca din data de iunie 21 cerere inregistrata la banca si totusi nu mi s a dat curs solicitarii.
cum se sanctioneaza banca pentru nerespectarea art 7 (3 din HG mentionata)
si cum intru totusi inposesia acestui document care este foarte important si care m-ar avanataj pe mine in proces.
deci nu mi permit ca acest document sa nu fie luat i8n considerare deoarece contine lucruri defvaorabile bancii si favorabile mie.
multumesc
1. Aveti posibilitatea sa va inscrieti in fals cu acele documente daca considerati ca nu sunt reale.

2. Puteti solicita instantei , in baza art.172 teza I C.proc.civ., ca partea adversa sa infatiseze instantei documentele care va intereseaza si au legatura cu obiectul litigiului.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar personal al angajatului ANDREI2002 ANDREI2002 Buna seara. Am convingerea de 99 % ca nota explicativa depusa de angajator in dosarul de intampinare in cadrul unui conflict de munca a fost falsificata de ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 c.p.p.) CORTEX CORTEX Buna ziua. Imi puteti spune va rog ca in cazul unei plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ... (vezi toată discuția)
Semnarea unui act public fals tavyb2000 tavyb2000 am fost angajat la o societate si cand mi s-au inmanat hartiile (adeverinta de vechime, nota de lichidare si decizia de incetare a contractului individual de ... (vezi toată discuția)