avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Situatie concreta:
-locuiesc cu contract de inchiriere la o matusa
-matusa nu are mostenitori rezervatari( sot,copii, parinti)
-intentioneaza sa-mi doneze apartamentul rezervandu-si dreptul de uzufruct viager
Intrebarea este :contractul de inchiriere ramane valabil in contextul in care eu devin proprietar nud?
Interesul meu este sa ramana valabil pentru ca beneficiez de compensatie pentru chirie.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: defragus , utilizator 23:32, 16 Octombrie 2010
Ca nud proprietar dvs. nu beneficiati de posesia apartamentului ci matusa. Pe perioada vietii matusa poate dispune de posesie si poate culege fructele instrainarii poseiei printr-un contract de inchiriere inclusiv catre dvs. caci nu exista nici o dispozitie legala contrara. Trebuie sa va interesati la autoritatea fiscala in ce mod veti putea inregistra acest contract.
defragus a scris:

Intrebarea este :contractul de inchiriere ramane valabil in contextul in care eu devin proprietar nud?

Da.
Exact pt ca nu beneficiati de folosinta bunului, uzufructuarul poate sa va inchirieze, chiar si daca sunteti nud proprietar. Puteti face act aditional la ctr pe care il aveti acum sau sa il lasati pe acesta, e acelasi lucru.
dar la ce va mai trebuie contractul de inchiriere?
athe a scris:

dar la ce va mai trebuie contractul de inchiriere?

Interesul meu este sa ramana valabil pentru ca beneficiez de compensatie pentru chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufructuarul poate inchiria? ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua! Va rog sa-mi dati o parere cu privire la o problema: in urma cu mai multi ani, in baza unui contract de vanzare-cumparare am dobandit un apartament ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elmona elmona Buna ziua, Sunt intr-o foarte dificila situatie, care succint se prezinta asa: Sunt nudul proprietar al unui imobil unde si locuiesc de fapt (am carte de ... (vezi toată discuția)