avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mic ajutor de drepturi succesoriale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mic ajutor de drepturi succesoriale

Buna ziua.Sunt student,am 22 ani si provin dintr-o familie destramata.Parintii mei au divortat in decursul acestui ansi in urma cu cateva zile s-a terminat si actiunea ce avea drept scos partajul de bunuri comune.Parintii mei detin un apartament pe care trebuie sa il vanda pentru a impartii suma.Nu au alte locuinte in propritate,deci eu ce ma fac?nici unul dintre cei doi nu il poate despagubii pe celalalt,iar eu ma pot muta la bunici,dar nu este obligatia lor legala sa ma intretina.Cu tata nu ma inteleg deloc,nu contribuia cu nimic la intretinerea si din cauza salariului mic al mamei am fost nevoie sa cer pensie de intretinere...care si aia e 150 lei...As dorii sa stiu...cat timp nu pot socializa cu tata,nu vrea sa inteleaga ca eu nu ma pot intretine fiind la studii inscris la zi,chiar nu am niciun fel de drept asupra ceea ce primeste el din partaj.Doar ii sunt succesor,nu imi permite legea sa primesc nimic.?Nu vreau sa fiu rautocios dar nici nu vreau sa stau pe drumuri doar din vina lui.Precizez ca sunt singurul lui copil din acest mariaj,si nu exista alti copii conceputi in afara mariajului,inainte sau dupa incheierea acestuia.Multumesc oricui imi poate da un sfat despre ce pot face in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 22:10, 16 Octombrie 2010
Aveti dreptul la pensie de intretinere atat. Puteti cere majorarea cuantumului daca considerati ca veniturile tatalui sunt mai mari. Sfatul meu este sa incercati sa gasiti un job part time, pentru ca oricum pensia va inceta la data terminarii studiilor, nu mai tarziu de 25 de ani.
Asa este ,cum spuneti.Aveti dreptul doar de a va mosteni tatal, momentan ceea ce puteti obtine de la el este pensia de intretinere, intrucat sunteti student la zi.In privinta locuintei, presupun ca mama isi va achizitiona o noua locuinta in urma partajului, cu suma pe care o va dobandi din vanzareaa partamentului.Asa incat, in vacante puteti locui cu ea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator
De ce nu solicita mama atribuirea imobilului, sa ii plateasca tatalui dvs. sulta si sa ramaneti cu ea in apartament?
poi e o problema aici.din cauza unei greseli in sfatuire...mama a solicitat apartamentul desi nu isi permite sa ii dea tatei jumatatea din evaluare.nu i s-a explicat ce presupunea solicitarea apartamentului.ea trebuie sa ii returneze tatei 55000 RON de care nu dispune,iar tata a inaintat cerere de executare silita...din cate am inteles va fi scos la licitatie,mama ii va returna lui suma din hotararea de la tribunal si va ramane cu restul,plus ca trebuie sa plateasca taxele legate de procedura cu executarea.deci nu cred ca ii va mai ramane o suma consistenta cat sa acopere cheltuiala pt o noua locuinta.de aceea am intrebat...pentru ca nu o sa am unde sa locuisc.mama a facut apel sau recurs,nu stiu exact cum se numeste dar i-a fost respins.situatia mea nu e prea roz...iar job part-time am incerc sa gasesc dar fara succes.deci e cam nasol de mine...in termeni nejuridici vorbind.
Mda, nu prea aveti ce face decat sa luati viata in piept.

Mama si cu dvs. trebuia sa faceti un credit, ceva, sa platiti sulta si sa nu lasati sa va execute silit.
Altceva nu aveti ce face, drepturi la partaj nu aveti ca nu ati fost dvs. casatorit:) si nici titlul care contine "drepturi succesorale" nu are legatura cu situatia dvs.

Din pacate asta e, va cautati de munca, stati cu chirie, asta e viata.
Succes!

Alte discuții în legătură

Mama a câștigat în instanță apartamentul proprietate comună cu tata și trebuie să-i plătească sultă. ce trebuie să facem acum, care sunt pașii? Anonimmm2017 Anonimmm2017 Buna ziua. De 2 ani mama mea se judeca cu tatal meu privin un apartament cu 2 camere. Apartamentul este in cota de 1/2 pe fiecare. Tata a plecat de 17 ani ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire maud maud Tata a decedat in 2014. Conform actului de succesiune, din apartamentul de 3 camere pe care il detineau impreuna mama si tatal meu, mamei i-a revenit 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Dati-mi o idee cu privire la : mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Mama si tata au divortat+partaj in aprilie 2009. In partaj este mentionat ca mama ramane cu apartamentul ( si mama si tata au fost proprietari) si ... (vezi toată discuția)