avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama a câștigat în instanță apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama a câștigat în instanță apartamentul proprietate comună cu tata și trebuie să-i plătească sultă. Ce trebuie să facem acum, care sunt pașii?

Buna ziua. De 2 ani mama mea se judeca cu tatal meu privin un apartament cu 2 camere.
Apartamentul este in cota de 1/2 pe fiecare.
Tata a plecat de 17 ani din apartament fara sa vrea sa isi cedeze partea sau sa primeasca bani in schimbul ei.
Mama a deschis proces pentru a ii reveni in totalitate apartamentul.
Tata nu sa prezentat la nici un proces,nu a depus intampinare, nu a avut avocat, nu ia pasat deloc de proces.
Anul acesta sa dat sentinta civila precum mamei ii revine dreptul de proprietar si sa ii intoarca suma de 55000 de lei tatei (cu toate ca el nu sa prezentat si nici nui pasa).
Mama a facut apel si luna trecuta 22 Septembrie 2018 ia fost respins apelul si a ramas sentinta definititva.
Ce trebuie sa facem acuma? care sunt pasi?

Avocatul care a reprezentat-o pe masa, a contactato si ia cerut 1200 de lei pana in data de 22 Octombrie 2018 ca sa poata schimba CF-ul doar pe numele ei.
El a zis ca CF-ul e mai important ca CV.

Eu personal din cate stiu ca nu poti modifica CF-ul doar in baza a CV.
Va rog sa ma ajutati, este destul de urgent ca Avocatul ne asteapta cu bani.
Pe langa faptul ca pana acum sa dus 23000 de lei in proces cu tot cu 2 Onorari de 5000 de lei fiecare si plus alti bani ceruti care nu a vazut nici o chitanta pe urma lor.
Nu am vrea sa mai dam iara bani pentru cateva vorbe nefondate.
La intrebarile puse de ea catre avocat, a primit raspunsuri vagi gen " atatia bani trebuie ca sa fie bine".

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Anonimmm2017 , utilizator 11:40, 1 Decembrie 2020
Dreptul de proprietate se intabuleaza la Cartea funciara pe baza actului de proprietate (hotararea judecatoreasca) si a documentatiei cadastrale.
Presupun ca aveti documentatia cadastrala a apartamentului....Daca nu, trebuie intocmita.
In primul rand, trebuie contactat tata, sa dea o declaratie notariala ca si-a primit sulta de la mama (cei 55000 lei). Altfel, intabularea se face cu sarcina, iar mama nu va putea vinde, dona, nu va putea face nimic daca nu se radiaza privilegiul sultei inainte.
Domnul avocat se va duce la Cartea Funciara, iar asistentul registrator va citi hotararea judecatoreasca, va observa ca mama datoreaza sulta tatalui si primul lucru pe care i-l va solicita este declaratia tatalui ca a primit banii.
Multumesc de ajutor, este exact cum am crezut eu.
Totusi avocatul cere acei 1200 de lei (sa presupunem ca modifica CF-ul cu acele sarcini scrise in el) pentru ce sunt acei bani?
Este adevarat acel termen pana in 20 luna aceasta? sau aici este o alta aberatie a avocatului?
Putem faci si noi aceste demersuri ? sau trebuie neaparat avocatul?
Va multumesc inca o data.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Anonimmm2017, utilizator
Puteti face intabularea si dvs personal, la Biroul de Carte Funciara a localitatii unde se afla imobilul.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
raluk0207, utilizator
Multumesc. Avem cumva vreun termen de la data sentintei?
Stiti cumva care sunt costurile de intabulare?
Multumesc inca o data.
Nu exista un termen anume.
Dacă sunteți la prima intabulare, costa 60 lei.

Alte discuții în legătură

Donare apartament bencsy24 bencsy24 Buna ziua, Parintii mei au divortat, taical meu a plecat in 2004, acum 10 ani. Nu am tinut legatura, nu ma ajutat cu nimic. In 2011 a aparut si a cerut ... (vezi toată discuția)
Mic ajutor de drepturi succesoriale Dragos-Alexandru Dragos-Alexandru Buna ziua.Sunt student,am 22 ani si provin dintr-o familie destramata.Parintii mei au divortat in decursul acestui ansi in urma cu cateva zile s-a terminat si ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj carmen camy carmen camy :(buna seara,sunt fica,painti mei au divortat de comun acord in martie 2010 scurt si repede, au in comun un apartament de 3 camere,au urmat multe conflicte ... (vezi toată discuția)