avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu partaj

:(buna seara,sunt fica,painti mei au divortat de comun acord in martie 2010 scurt si repede, au in comun un apartament de 3 camere,au urmat multe conflicte dupa divort:( mama mea a mai stat in casa cu noi inca doua luni pline de scandal din partea ei,in mai a plecat (luand si toate actele apartamentului fara a sti tata) mie mi.a spus ca la un barbat care l.a gasit (subliniez ca eu mai am o sora iar eu cu mama nu ne.am inteles niciodata).Tata nu vroia sa vanda apartamentul vrand sa ne lase pe noi (copii majori fiind)in apartament,mama nu a fost de acord si nici sora mea ,intr.o zi tata primeste o citatie in care este chiemat la tribunal pt partaj cerand ca pana la finalizarea partajului sa.i fie atribuit apartamentul urmand sa.i dea paratului drept sulta suma .etc.Motivele scrise fiind unele banale ex:,,datorita lipsei de posibilitati materiale am locuit impreuna cu acesta in apartament...pana la inceputul luni mai 2010,cand am fost obligata sa.mi gasesc o casa cu chirie si sa plec de acasa pt ca paratul a devenit foarte agresiv,viata fiindu.mi pusa in pericol",subliniez ca nimic din ce a declarat nu este adevarat,pt ca este exact invers,ia a fost isterica ,agresiva (pana la punctul de ai da in cap lui tata cu toporul noroc ca am ajuns eu de la munca),amenintari,spunea mereu ca noi vrem sa.i punem otrava in mancare,jignirii....:(etc. De o luna tata a dat anunt in ziar vanzarea apartamentului spunandui si ei.El vrea sa faca intabularea si tot ce trebuie dar nu poate pt ca i s.au luat actele,iar mama nu vrea sai inapoieze deoarece il acuza ca vrea sa faca ,,jmecheri".ce trebuie facut in acest caz pt ca mama insista sa.i dam jumatate din cat valoreaza apart. daca nu ne vedem la tribunal.Credeti.ma ca m.am saturat de acest conflict va rog frumos sa ma sfatuiti ce ar trebui sa faca tata.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:24, 5 Noiembrie 2010
Exista posibilitatea ca apartamentul sa fie vandut de soti si fara partaj.Va trebui insa sa mearga amandoi la notar si sa semneze actul de vanzare.
Daca se teme ca va face smecherii, isi poate angaja un avocat care sa ii insoteasca la notar.Are acest drept.

avocat Claudiu Lascoschi
Poate declara respectivele acte pierdute si sa solicite duplicate dupa acestea.
In privinta partajului ,exista prezumtia de comunitate de bunuri,fiecaruia dintre fostii soti revenindu-i o cota de 50% din valoarea apartamentului,in afara de cazul in care unul dintre acestia face cu probe dovada unei contributii mai mari
Daca apartamentul nu este comod partajabil,acesta va fi atribuit unuia dintre ei,urmand a -i plati celuilalt fost sot sulta
Incercati sa o trimiteti la un avocat dar nu cred ca ar fi indicat sa se judece.
Sa nu ii spuna avocatul ca trebuie sa se judece...

Nu cred ca ar fi nevoie de proces daca sotii se inteleg cu vanzarea.
Nu se poate vinde decat daca semneaza amandoi actul de vanzare.
Degeaba se streseaza mama dvs. ca el poate vinde singur.Nu poate.
Trebuie sa semneze si ea contractul de vanzare-cumparare.:)


avocat Claudiu Lascoschi
buna ziua.
imobilul fiind bun comun , se va partaja in proportii egale parintilor dvs.
acesta inseamna ca atat mama dvs. cat si tatal au dreptul la cate 50% din imobilul respectiv, cu exceptia cauzlui in care unul dintre dansii probeaza ca i se cuvine o cota parte mult mai mare din respectivul imobil .

daca se inteleg pot vinde de comun acord imobilul urmand ca apoi sa imparta banii rezultati din vanzare.
in caz contrar se poate investi instanta cu actiunea de partaj judiciar.
buna seara
As dori sa stiu ce inseamna "sa investesti instanta cu actiunea de partaj judiciar"???
am inteles ca unul dintre acestia pot face cu probe dovada unei contributii mai mari
al apartamentului.Apartamentul pe vremea aceea a costat 203.633lei fiind achitat integral in rate pana in anul 1996(suma de 59.866 de catre amandoi),dupa care tatal meu a primit bani de la mama lui adica restul de plata la apartament fiind de 143.767lei achitand apartamentul.Cum poate dovedi tata aceasta suma data de mama lui, deoarece mama ( adica bunica) este decedata de 7 ani,el acum neavand nici o dovada a sumei primite.Si in timpul acestei casatori tatal meu ia deschis o croitorie mamei mele cu tot cu utilaje,as dori sa stiu daca aceasta croitorie este inclusa in partaj datorita utilajelor aduse si de tata???
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Partaj la batranete... stroian anca stroian anca Buna ziua!Vin aici pentru a afla o parere asupra situatiei in care se afla mama mea.Adica:nu se mai intelege deloc cu tatatl meu,iar acesta o ameninta ca va ... (vezi toată discuția)
Am voie sa vand daca nu am facut partajul? ankalupu ankalupu impreuna cu fostul sot am o casa, am divortat dar nu am facut partajul, daca el nu este de acord pot vinde jumatea mea de casa?in ce conditii?ce ar presupune ... (vezi toată discuția)
Pot exista 3 uzufructuari in acelasi timp? Bogdan_P Bogdan_P Buna ziua! Tatal meu a decis sa imi doneze mie si sorei mele 10% din apartamentul nostru, si sa facem clauza de uzufruct viager pentru fiecare dintre noi 3 ... (vezi toată discuția)