avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am voie sa vand daca nu am facut partajul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am voie sa vand daca nu am facut partajul?

impreuna cu fostul sot am o casa, am divortat dar nu am facut partajul, daca el nu este de acord pot vinde jumatea mea de casa?in ce conditii?ce ar presupune aceasta?precizez ca avem un copil, copilul este la el si amandoi locuiesc in acea casa.
astept raspuns si ,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:31, 1 Iulie 2010
pana nu faceti partajul nu aveti efectiv jumatate de casa, prin urmare nu puteti vinde "jumatate".
buna ziua.
pt. instrainarea imobilului in mod valabil, este necesar consimtamantul ambilor proprietari .
va trebui sa procedati la partajarea apartamentului respectiv.
Da, ori semnati amandoi actul de vanzare ori faceti partajul.
Nu se stie ce cote aveti fiecare si daca nu semanati amandoi nu se poate vinde.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj corina.maria corina.maria Buna. Parintii mei au divortat in urma cu 18 ani fara sa faca partajul bunurilor comune ( o casa, anexe si gradina). Tatal meu ramanand sa locuiasca in aceasta ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si posibil partaj relly.lia relly.lia in urma scandalurilor dese,in care au fost traumatizate psihic si cele doua fetite de 7ani si 6luni,am hotarat sa spun adio acestei casnicii.problema e ca nu ... (vezi toată discuția)
Mostenirea ContSters132194 ContSters132194 Sotia legitima are dreptul la mostenirea (o casa) primita de sot de la parintii lui? Avem si o fetita impreuna...Dar, daca in actul de mostenire al sotului se ... (vezi toată discuția)