Sotia legitima are dreptul la mostenirea (o casa) primita de sot de la parintii lui?
Avem si o fetita impreuna...Dar, daca in actul de mostenire al sotului se stipuleaza ca eu sa nu am dreptul... Astfel vor sa procedeze socrii mei. Cei drept ,sotul meu nu este de acord,dar...!Mai ales ca mai are un frate, iar aceluia deja socrii i-au facut act de vanzare cumparare pe alta casa...si sotul nu prea are incredere in el, ca n-ar avea pretentie si la mostenirea lui,chiar daca el da declaratie acum ca nu are! Sotul meu mai are si un copil din alta casatorie, cu care n-a tinut legatura deoarece fosta sotie nu a fost de acord...Sotul doreste act vanzare-cumparare,dar socrii nu sunt de acord, pt. ca sunt si influentati...si pt. ca parintii mei nu mi-au dat nimic.
Noi nu dorim aceasta (ca mostenire) pt. ca vom cheltui acum niste bani,dar poate si in viitor,daca vom fi atacati in instanta...
Sa acceptam aceasta conditie a lor,ca fiind unica optiune??!!!
Multumesc
Sotia legitima nu are nici un drept la mostenirea pe care sotul o obtine de la parintele sau.Aceasta mostenire intra in masa succesorala a sotului,iar sotia va avea dreptul la cota -parte din mostenire,potrivit Codului civil ,dupa moartea sotului,alaturi de copilul din afara casatoriei si de alti mostenitori cu vocatie succesorala concreata,care vor exista ori nu.
Ori cum nimeni nu-i poate obliga pe socrii sa va lase sau nu mostenire,daca ei nu vor.
Eventual puteti propune sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu intretinere sau renta viagera,ori cu drept de abitatie.
Solutii se pot gasii.
Faptul ca veti mosteni dupa sot nu inseamna ca este bun comun.
Copilul va avea drept la mostenirea tatalui sau si in caz de divort.
Nu aveti ce sa faceti daca socrii asa vor sa faca actul juridic.
Nu inteleg cum vor sa faca socrii actul: sa scrie ca nu aveti ca sotie dreptul? Ce inseamna asta?
Ce act vor sa faca: testament? atunci nu au cum sa introduca o asemenea clauza, inseamna ca ar fi pact asupra unei mosteniri nedeschise, care este interzis de lege.
Contract de vanzare-cumparare? trebuie sa semnati si dvs. si sotul, oricum veti fi co-proprietari. Nu e valabila nici o declaratie pe care ati da-o dvs. ca renuntati la orice drept.
Orice act ar face, dupa decesul sotului dvs, oricum veti avea dreptul si asupra acestor bunuri, nu doar asupra celor comune, deci nu are nici un rost ce vor ei sa faca.
Daca ii lasa mostenire sau ii doneaza, la un eventual divort nu intra in masa partajabila, ci ii ramane sotului bunul.
Pt ce le e frica, de un divort sau de moartea fiului lor?
Mostenirea
ContSters132194
Sotia legitima are dreptul la mostenirea (o casa) primita de sot de la parintii lui?
Avem si o fetita impreuna...Dar, daca in actul de mostenire al sotului se ... (vezi toată discuția)