avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

Sotia legitima are dreptul la mostenirea (o casa) primita de sot de la parintii lui?
Avem si o fetita impreuna...Dar, daca in actul de mostenire al sotului se stipuleaza ca eu sa nu am dreptul... Astfel vor sa procedeze socrii mei. Cei drept ,sotul meu nu este de acord,dar...!Mai ales ca mai are un frate, iar aceluia deja socrii i-au facut act de vanzare cumparare pe alta casa...si sotul nu prea are incredere in el, ca n-ar avea pretentie si la mostenirea lui,chiar daca el da declaratie acum ca nu are! Sotul meu mai are si un copil din alta casatorie, cu care n-a tinut legatura deoarece fosta sotie nu a fost de acord...Sotul doreste act vanzare-cumparare,dar socrii nu sunt de acord, pt. ca sunt si influentati...si pt. ca parintii mei nu mi-au dat nimic.
Noi nu dorim aceasta (ca mostenire) pt. ca vom cheltui acum niste bani,dar poate si in viitor,daca vom fi atacati in instanta...de fratele lui, de fiica cealalta.
Sa acceptam aceasta conditie a lor,ca fiind unica optiune??!!!
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 11:46, 28 Februarie 2010
in primul rand socrii, inteleg ca traiesc.. in al doilea rand, dvs.. nu ventit la mostenirea legala a socrilor dvs.. doar a sotului dvs.. in caz ca -i veti supravetui..daca sotul moare inaintea socrilor, la mostenirea lor vine fetita dvs prin reprezentarea tatalui ei si celalat copil recunoscut legitim chiar daca nu tine legatura cu el.. in ceea ce-i priveste pe fratele si sora sotului, pot dupa moartea socrilor sa-si revendice cota lor succesorala chiar daca li sa facut o donatie deghizata sub forma unei vanzari.. socrii dvs sunt niste dobitoci batrani, fara minte, daca se leaga de dvs, ca nu aveti avere... va doresc sa aveti atata posibilitate si ambitie in dvs incat sa le aratati ca desi nu ati avut avere cand v-ati maritat cu sotul dvs, totusi sunteti in stare sa va intelegeti bine cu el si sa faceti o avere mult mai mare ca a lor, incat sa nu va mai pese de mostenirea de la ei.. sa le dati cu tifla, daca nu stiu sa va aprecieze.. cu stima, avocat Petre

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea ContSters132194 ContSters132194 Sotia legitima are dreptul la mostenirea (o casa) primita de sot de la parintii lui? Avem si o fetita impreuna...Dar, daca in actul de mostenire al sotului se ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ContSters252861 ContSters252861 pot parintii face act de vanzare -cumparare unuia dintre copii , fara acordul celuilalt?poate fi contestat acest act? (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare-cumparare intre copii si parinti se poate ataca? donatie sau act de vanzare-cumparare? ContSters128950 ContSters128950 Buna ziua, Am citit ca un act de vanzare cumparare intre parinti si copii, ar putea fi atacat, putand fi considerat o donatie simulata si ca situatia in ... (vezi toată discuția)