Am citit ca un act de vanzare cumparare intre parinti si copii, ar putea fi atacat, putand fi considerat o donatie simulata si ca situatia in care o vanzare/cumparare poate ramane valabila in fata suspiciunii de donatie simulata este cea in care intre data incheierii actului si momentul decesului trece foarte mult timp (ani), si atunci s-ar putea sustine ca parintii au primit banii de la copii, dar i-au consumat, ceea ce este destul de dificil (nu prea poti manca si bea o casa in cativa ani, mai ales ca exista valoare minima de vanzare). Ma intereseaza fff tare.Adica daca tatal meu face un contract de vanzare cumparare cu mine si mama mea(cu clauze de habitatie viagera, intretinere etc), poate veni copilul din prima casatorie, sa-si ceara partea din apartament?Cum poate trece tata, partea lui din apartament, pe numele mamei, astfel incat sa nu mai vina fosta nevasta si copilul ei la o eventuala mostenire? Daca ati putea sa-mi spuneti cum este mai bine, ce fel de contract, de vanzare sau de donatie.
buna dimineata
in primul rand fosta sotie nici numai beneficiaza de mostenirea tatalui dvs.. iar daca va face vanzare dvs, ar fi destul de dificil ptr fratele dvs vitreg sa demonstreze ca de fapt a fost o simulatie, o donatie deghizata..eu zic sa faceti totusi vanzare pe numele dvs
colegul av. petre are dreptate . va fi f. greu de probat in instanta faptul ca actul de vanzare-cumparare incheiat intre dvs. si parinti reprezinta de fapt o donatie deghizata ..
insa cred ca un contract de intretinere este cea mai buna solutie. acest tip de contract nu poate fi atacat in instanta