avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare /cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare /cumpărare

Bună seara.
Tatăl mei i-a făcut contract de vanzare /cumpărare fratelui meu fără ca eu sa știu.
Doar ca cea au scris în contract nu este nimic adevărat cum ar fi:
-valoare imobolilului a fost evaluat cu mult sub prețul pietei
-tatăl meu nu a primit suma stabilita în contract,,... fratele meu nu are dovada plății.
În acest caz se poate ataca de mine sau de părinții mei.
Va mulțumesc
Cu stima!
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2020
Georgiana200, utilizator
Părinții nu, pentru că ei înșiși i-au vândut.
Dvs puteti deschide o acțiune în simulatie. Adică să solicitați instanței să constate că actul a fost de fapt o donație deghizată.
Dacă actul este considerat donație el rămâne valabil, iar in termen de 3 ani de la decesul părinților, în măsura în care această donație a fost excesivă, puteti solicita reductiunea.
Asta înseamnă fie ca donația fratelui se va reduce in natură, adică veti primi o parte din imobil, daca bunul este de asa natura incat sa poata fi partajat.
Fie veti primi de la frate o sulta.
Stimate domn ,

Fiecare dispune de bunurile sale, dupa cum doreste.(conform principiului libartatii contractuale ).

Pretul este de esenta contractului de vanzare-cumparare.

Acesta trebuie sa fie real, sincer si serios.

Daca pretul nu a fost efectiv remis, va puteti adresa instantei de judecata, in sensul de a solicia constatarea simulatiei actului, acesta, fiind, in realitate, un act de donatie deghizata.

Daca nu sesizati instanta de judecata, actul produce efecte, fiind in circuitul civil.

Dupa decesul parintilor dumneavoastra, in termen de 3 ani, va puteti adresa instantei de judecata, in sensul de a proceda la reductiunea liberalitatii excesive, care va lezeaza rezerva succesorala.( copiii avand calitatea de mostenitori rezervatari ).

Reductiunea poate sa aiba loc in natura sau prin echivalent banesc.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drept proprietate yssas yssas Buna ziua! As dori sa stiu daca parintii pot sa imi cedeze ( am vrea sa nu fie donatie in speranta ca taxele notariale sunt mai mici) cat sunt in viata un ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare floridelotus floridelotus Buna ziua! Spuneti-mi va rog un act de vanzare -cumparare facut de un parinte catre un fiu in defavoarea celuilalt,poate fi atacat in instanta?In acest caz ar ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager doriancostel doriancostel Se poate ataca în instanta contractul de vânzare-cumpărare cu uzufruct pentru un bun imobil după moarte uzufructorilor(părinților)? Bunul a fost vândut ... (vezi toată discuția)