avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori si posibil partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori si posibil partaj

in urma scandalurilor dese,in care au fost traumatizate psihic si cele doua fetite de 7ani si 6luni,am hotarat sa spun adio acestei casnicii.problema e ca nu am un venit si cred ca i se vor incredinta lui copiii,dar sper sa-mi gasesc in curand un servici.as dori sa raman,dupa divort,in casa,impreuna cu sotul meu.socrii mei au cumparat un apartament,in oras(in anul 1995)unde am stat noi pana in 2003,cand ei au vandut acel apartament cumparand o casa,la tara,pe numele nostru.in afara de actele de vanzare-cumparare(apartament-casa)nu are alte acte care sa arate ca au fost banii lor.in cazul in care noi nu ne vom intelege,in aceeasi casa,dupa divort,eu pot fi data afara din acea casa(fara sa primesc drept la acea casa)in urma unui partaj?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:33, 22 Septembrie 2010
- daca contractul de vanzare-cumparare este pe numele ambilor soti, casa este bun comun iar la partaj, daca nu este posibila impartirea in natura a acesteia, ea va fi atribuita celui ce o solicita iar celalalt va peimi o sulta, adica contravaloarea in bani a 1/2 din valoarea casei
- daca in contract sunt prevazuti ca si procuratori de fonduri parintii sotului, s-ar putea sa aveti o problema cu cotele ce va revin din imobil, in sensul ca sotul, daca solicita ar putea primi o cota-parte mai mare de 50%
- in privinta fetitelor, luptati macar ptr. cea mica, de 6 luni, veniturile nu sunt singurul criteriu de care tine cont instanta cand ia o hotarare cu privire la un copil; faceti dovezi cu privire la trauma pihica exercitata asupra copiilor si astfel sotul , poate ,nici nu va incerca sa obtina incredintarea copiilor...sau instanta va considera ca d-lui nu e capabil sa ofere unui copil intreg complexul de factori care sa-i asigure o dezvoltare armonioasa acestuia.
avocat Cristina Popescu
Da, se poate sa fiti evacuata dupa partaj.
Sotul poate obtine 100% casa.
Dar puteti avea si noroc si sa nu stie ca ar avea dreptul la 100% cu ocazia partajului.
Astazi am intalnit pe cineva care nu credea ca este posibil asa ceva...
Prin urmare, daca sotul nu este bine informat si se judeca aiurea puteti obtine 50% fiecare.
Oricum, va trebui sa dovedeasca ceea ce pretinde pe baza de probe.

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc pentru raspunsurisi imi cer scuze ca nu m-am facut inteleasa in privinta fetitelor.fetitele mele sunt gemene,in varsta de 7ani si jumatate.pentru dl.lascoschi:s-ar putea sa nu am noroc in privinta casei pentru ca sotul meu are o verisoara judecator.singurele acte sunt urm:actul ca au vandut apartamentul,in luna iulie 2003,iar casa a fost cumparata,pe numele nostru,in luna august 2003,fara a fi specificat in vreun fel ca banii sunt de la socrii.
In afara de chestiunea cu judecatoarea v-am inteles foarte bine.
Daca va dovedi poate sa scrie numele la amandoi in act...
Dovezile decid si nu in ultimul rand modul in care va redacata el actiunea ( dar nici eu nu cred ca veti avea noroc)
Mai bine reflectati inca odata daca chiar se merita sa divortati.

Sfatul meu ar fi sa incercati sa deschideti divortul dar sa va impacati in timpul procesului.
Sa inteleaga si el ca a gresit...
Poate ca o regie buna ar putea sa va ajute mai mult decat terminarea unor procese pe care ati putea sa le pierdeti...chiar si daca v-ati judeca in alta localitate decat unde ar fi judecator sora lui...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua tatal copilul la divort? inger_albastru78 inger_albastru78 Buna ziua, sunt noua pe forum si am si eu o problema destul de mare.Am 31 ani sunt casatorita cu sotul meu din 2001, avem si o fetita de 4 ani.Marturisesc ca ... (vezi toată discuția)
Divortul si partajul aelenacristina aelenacristina stau cu un barbat care este inca in divort,are o fetita de 9ani care sta cu el,\"sotia\"nu mai sta in casa cu el de aproape 4 ani...el este de meserie lautar ... (vezi toată discuția)