avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi poate lua tatal copilul la divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi poate lua tatal copilul la divort?

Buna ziua, sunt noua pe forum si am si eu o problema destul de mare.Am 31 ani sunt casatorita cu sotul meu din 2001, avem si o fetita de 4 ani.Marturisesc ca nu ne mai intelegem si ne gandim destul de serios la divort numai ca nu ajungem la o intelegere in privinta copilului, de fapt nu ajungem la nici un consens. Este un tip recalcitrant, apeleaza deseori la violenta pentru a se face inteles, consuma bauturi alcoolice, imi vorbeste urat de fata cu copilul...Marturisesc ca ma inseala periodic, marturisind singur dupa un anumit timp...In trecut inainte de a ramane insarcinata cu fetita am mai avut o sarcina la care am fost nevoita sa renunt pt. ca sotul meu ma pricopsit cu ...sifilis....Au urmat tratamente anuale pana am putut face din nou un alt copil..l-am iertat si-a cerut scz a zis ca nu ma mai inseala...Ma neglizeaza atat pe mine cat si copilul. Marturisesc ca si eu am grsit nu atat de mult ca si el dar...anul trecut am cunoscut un tip pe internet si am avut cateva discutii la telefon,dar nu am avut curajul sa ma intalnesc cu el si am renuntat, sotul meu a aflat ce am facut si de atunci ma face cum ii vine la gura, intre timp ne-am luat si un apartament prin credit ipotecar pe contract figurand amandoi, tot timpul ma suspecteaza ca il insel (cu baiatul respectiv nu m-am intalnit doar am vb la tel ) si nu mai pot suporta toate jignirile pe care m- i le aduce si vreau sa ne despartim.Nu vrea sa imi dea copilul mi-l poate lua la divort din cauza greselii mele???Vrea sa mearga la notar sa schimbe contractul casei doar pe numele lui poate....marturisesc ca este un om violent....amenintandu-ma ca ma omoara daca ii iau copilul el pana acum neavand nici o tb cu cresterea lui...Va rog frumos dati-mi si mie un sfat...raspundeti-mi si mie la intrebari...imi poate lua copilul la divort?il poate incredint lui spre crestere?chiar daca are dovezi ca eu am comunicat cu acel barbat?si eu am toate analizele si internare din spital de cand am avortat si toate analizele facute de-a lungul anilor ma vor ajuta astea sa castig copilul?el are bani si relatii....va multumesc :(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:34, 9 Martie 2010
Din ceea ce relatati nu pare sa aiba sanse sa va ia copilul.
Trebuie sa va angajati avocat care sa aiba timp de dvs.
Cred ca vor exista multe probleme de ordin juridic in viitor datorita neintelegerilor.

avocat Claudiu Lascoschi
Cu siguranta, la divort, veti castiga copilul, mai cu seama ca este si fetita.
Nu va mai culpabilizati ca ati avut o convorbire telefonica cu un tip, ganditi-va ca el v-a inselat și v-a procopsit si cu o boala venerica.Atata timp cat suntei casatoriti, el nu poate prelua contractul de vanzare cumparare.
Sansele sunt de partea dvs.in ceea ce priveste incredintarea fetitei,avand in vedere comportamentul viloent al stului,comportament ce nu ii poate aduce nici un avantaj.
Nu va mai faceti atatea probleme in ce priveste la acea convorbire telefonica,deoarece asta nu reprezinta un motiv pentru a va fi luat copilul.
Atata vreme cat sunteti casatoriti,sotul nu poate schimba contractul imobilului doar pe numele sau.
Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat care sa se ocupe in amanunt de cazul dvs.
Daca exista neintelegeri si nu le puteti rezolva decat prin instanta ar trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca provizorie pe perioada derularii divortului pentru a va proteja atat minora cat si pe dvs. de instabilitatea situatiei si presiunile fizice si psihice exercitate de sot.
Daca procedati in acest fel nu ar mai avea ce sa faca.Nu ar putea sa ia minora aiurea si fara drept.
E posibil sa fie necesar sa faceti si plangere penala ulterior, daca va agreseaza, etc.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi divort, custodie minor CIPRIANU CIPRIANU Buna ziua Sunt casatorit de 7 ani am un baetel de 6 ani, iar din decembrie 2013 banuiam ca sotia ma inseala. De curand am surprins o convorbire telefonica ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat leria_olivia leria_olivia Vreau sa va prezint pe scurt situatia mea si astept sfaturile dumneavoastra. M-am casatorit in anul 1998 in Bucuresti, in urma acestei casatorii a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Custodia a doi copii ligiapanait ligiapanait buna seara!problema ,mea e urmatoarea:sunt casatorita cu sotul meu de noua ani si avem doua fetite de sapte,respectiv cinci ani.din cauza ca a devenit un mare ... (vezi toată discuția)