Buna ziua
Sunt casatorit de 7 ani am un baetel de 6 ani, iar din decembrie 2013 banuiam ca sotia ma inseala. De curand am surprins o convorbire telefonica intre ea si amant, dupa comportamentul ei si a celor din jurul ei banuiala mea a devenit tot mai evidenta. Azi in urma discutiei cu persoane din jurul nostru am certudinea ca am fost inselat si vreau sa divortez. Sotia nu are nici un venit, eu fiind singurul salariat, doresc custodia copilului. Mentionez ca ea a parasit domiciliul pentru 3 luni in anul 2010, pe cand copilul avea numai 3 ani, iar eu l-am intretinut.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi privind procedurile ce trebuie urmate.
Cu parere de rau pentru situatia dumneavoastra. Pentru a va sfatui in vre-un fel trebuie sa cunoastem mai multe detalii:
-sotia ar dori sa divorteze?
-ea isi doreste copilul?
-sunt bunuri de partajat?
@CIPRIANU
Mergeti la un mediator si cereti-i acestuia sa faca procedura de informare cu privire la mediere. Daca sotia se prezinta la chemarea mediatorului poate ajungeti la o intelegere si va rezolvati problema. Daca nu se prezinta veti obtine de la mediator un proces verbal pe care-l veti atasa cererii de chemare in judecata. Parerea mea este ca in instanta aveti nevoie de un avocat fie si numai pentru redactarea cererii.
Trebuie sa faceti distinctia intre faptul ca sotia va inseala si faptul ca aceasta nu poate sa-si creasca copilul, cele doua n-au nicio legatura una cu cealalta iar in caz de judecata asta conteaza.
Parerea mea este ca ar trebui sa incercati sa faceti abstractie de neplacerea pricinuita de faptul ca v-a inselat si sa ajungeti la o intelegere cu ea care o sa-i faca bine copilului. Cel mai rau pentru fiul d-voastra este sa va vada inclestati in lupta.
Faptul ca sotia va inseala poate fi un motiv de divort (daca puteti sa o demonstrati).
Custodia copilului va fi comuna (daca ati fi avut sa-i reprosati ceva in calitate de mama sunt sigura ca ati fi facut-o).
Domiciliul copilului va fi stabilit sau de comun acord intre dvs si mama copilului sau in urma unui proces luuuung si daunator. Va recomand sa ajungeti la un acord in avantajul copilului (oricum pana la majoratul copilului va trebui sa va mai puneti de acord in multe alte privinte).
In afara de domiciliul copilului mai trebuie stabilit valoarea pensiei de intretinere si programul de relatii personale ale parintelui nerezident (adica cel care nu locuieste cu copilul).
Acuma, una dintre intrebarile care vi se vor pune la stabilirea domiciliului copilului va fi: cine se ocupa de copil cat dvs sunteti la serviciu? Presupun ca mama, nelucrand, era responsabila de copil in lipsa dvs, deci s-ar putea argumenta ca principiul continuitatii lucreaza in favoarea ei.
Nu plecati la drum convins fiind ca pentru ca dvs aveti serviciu si ea nu, copilul va locui la dvs. Incercati sa gasiti solutia cea mai convenabila pentru copil.
Divort
dorinelnr1
cum pot cere in custodie cei trei copii minori de 8 ,5, 3. in cerere de divort sau sa dischid o alta actiune. eu tata butnaru dorinel. vreau sa iau copii pot ... (vezi toată discuția)