avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie?

buna ziua,
as vrea sa stiu care este diferenta dintre prezentarea unei fapte adevarate care ar putea expune o persoanã la o sanctiune penalã, administrativã sau disciplinarã ori dispretului public si infractiunea de calomnie prevazuta de art. 206 C. pen.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 18:35, 16 Octombrie 2010
La calomnie fapta este mincinoasa sau nu se poate proba.
in baza principiului in dubio pro reo, pana la ramanerea definitiva a hotararii de comndamnare, inculpatul este considerat nevinovat. asadar, pana la acest moment, inculpatul poate face plangere pentru calomnie???
Nu prea e diferenta.Fapta poate fi adevarata sau mincinoasa, conditia este sa poata expune persoana calomniata unei sanctiuni, de orice gen
Calomniatorul poate face proba veritatii celor imputate sau afirmate ,in public.Aceasta proba este admisibila cand calomniatorul dovedeste ca a facut afirmatiile pentru apararea unui interes legitim.
Sigur, orice indoiala opereaza in favoarea inculpatului, si nimeni nu poate fi condamnat decat atunci cand i se dovedeste vinovatia.
Dar de ce inculpatul sa faca plangere?
Explicati mai pe larg va rog, despre ce este vorba....
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)
Calomnie pe internet alinutza_ppg alinutza_ppg am o colega de facultate care imi trimite e-mailuri in care ma acuza de consum de droguri si ma ameninta ca va face public acest lucru inclusiv printre colegii ... (vezi toată discuția)
Calomnie... Cristian Marian Cristian Marian Schimb de mailuri cu acuzații și jigniri între doi foști soți. Se poate ca unul dintre ei să dea în judecată pe celălalt pentru că ... (vezi toată discuția)