avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 5O/1991- aviz Ordinul Arhitectilor Romani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 5O/1991- aviz Ordinul Arhitectilor Romani

Am realizat un proiect(executat de arhitect) pentru executarea unui garaj de 5/5 mp=25 mp si o platforma de 3/5, realizabile pe terenul proprietate personala pe care exista in constructie o casa si spre care vreau sa realizez accesul spre locuita pe platforma cuprinsa in proiect. Locatia este in mediul rural...INTREBARE : mi s-a cerut AVIZUL OAR...si un Aviz de la Mediu(pe care l-am obtinut)...desi GARAJUL nu va avea alta utilitate, nu va fi racordat la apa sau canalizare(inexistenta de fapt in localitate)...MAI ESTE NECESAR AVIZ DE LA O.A.R pentru ca proiectantul care trebuia sa se ocupe de asta nu mai raspunde la telefon. Sunt intr-un impas....pentru ca am un "prieten la primarie" care imi cere pentru un garaj ce n-a cerut pentru zeci de vile "crescute dupa ploaie". Sau dati-mi un sfat unde as putea gasii un raspuns complet. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mimisor31 , utilizator 21:23, 19 Octombrie 2010
"Avizul" OAR este de fapt Dovada de inregistrare a proiectului la OAR. Este de competenta arhitectului sa o obtina, pentruca va fi necesara stampila arhitectului(cu drept de semnatura). Posibil ca arhitectul sa nu-si fi platit cotizatia la zi, si in acest caz nu i se elibereaza dovada! Puteti verifiva lista arhitectilor cu drept de semnatura pe situl OAR, precum si daca a platit cotizatia sau nu;)
Daca arhitectul refuza sa va dea aceasta dovada, puteti sesiza organizatia teritoriala OAR.[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Am parcurs noaptea trecuta toti pasii...Legea 50 / liste, date despre activitatea OAR si conditiile eliberarii avize...tarife...am gasit si lista filialei...am ajuns si la adresa arh.conductor. Erau toate in regula doar ca arhitectii nu sunt de acord cu aceste avize...si asteapta rezultatului conflictului...iar eu am picat la mijloc. Am aflat dupa o "lectura" aprofundata despre drepturile pe care le am si sa mi le exprim. Acum o sa se rezolve in cateva zile. De ce oare trebuie oare sa "muscam" si sa dam din coate sa obtinem ceva de drept? Este un mare semn de intrebare si cererea acestui aviz...dar asta este o intrebare la care stiu raspunsul. Multumesc mult pentru raspuns doina-manuel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru inceperea unei constructi fara autorizatie de construire cristimarian cristimarian am o mare problema sunt copropietar la un teren si am inceput sa fac o constructie pentru inceput am obtinut certificat de urbanism si aproape toate avizele am ... (vezi toată discuția)
Nu reușesc să obțin autorizația de construire din cauza condițiilor, mereu altele, impuse de arhitectul-șef. consider că este vorba de un abuz, poate fi sancționat pentru asta? AlexandraIulia13 AlexandraIulia13 Buna ziua! Incerc de ceva timp sa obtin o autorizatie de construire a unei case cu garaj la strada pt care am solicitat un certificat de urbanism.Arhitecta ... (vezi toată discuția)
Proiectarea unei case valy 84 valy 84 Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)