avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grav
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grav

buna.. am o intrebare .. as vrea sa plec cu preaviz de la locul meu de munca actual ... sunt gestionar la un depozit iar directorul vrea sa ma puna sa semnez unproces verbal de predare primire a gestiunii mai inainte spunind ca altfel nu se accepta preavizul .. lucrez de 2 ;uni la el si la inceput nu mi-s-a facut predarea gestiunii si nici inventarul ...
acum nu stiu ce as putea sa fac ... in privinta asta .. as dori un raspuns daca se poate
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 22:34, 16 Octombrie 2010
nu , nu am semnat un astfel de document , s+a adus in discutie la un moment dat despre o garantie in bani , lunar intr+un cont , dar nu am semnat un astfel de contract .
Bun. Pai nu e logic atunci ce iti cere. Atata timp cat timp nu ai luat in primire o gestiune...........

OMF 2861 2009

Normă din 09/10/2009 privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii

Art. 2. - Răspunderea pentru buna organizare a lucrărilor de inventariere, potrivit prevederilor Legii nr. 82/1991, republicată, şi în conformitate cu reglementările contabile aplicabile, revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării entităţii.

Normă din 09/10/2009 privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 704 din 20/10/2009
5. Răspunderea pentru buna organizare a lucrărilor de inventariere, potrivit prevederilor Legii nr. 82/1991, republicată, şi în conformitate cu reglementările contabile aplicabile, revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării entităţii. În vederea efectuării inventarierii, aceste persoane aprobă proceduri scrise, adaptate specificului activităţii, pe care le transmit comisiilor de inventariere.

6. - (1) Inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii se efectuează de către comisii de inventariere, numite prin decizie scrisă, emisă de persoanele prevăzute la pct. 5. În decizia de numire se menţionează în mod obligatoriu componenţa comisiei (numele preşedintelui şi membrilor comisiei), modul de efectuare a inventarierii, metoda de inventariere utilizată, gestiunea supusă inventarierii, data de începere şi de terminare a operaţiunilor.

(2) La entităţile al căror număr de salariaţi este redus, inventarierea poate fi efectuată de către o singură persoană. În această situaţie, răspunderea pentru corectitudinea inventarierii revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării entităţii respective.

(3) Comisiile de inventariere sunt coordonate, acolo unde este cazul, de către o comisie centrală, numită prin decizie scrisă, emisă de persoanele prevăzute la pct. 5. Comisia centrală de inventariere are sarcina să organizeze, să instruiască, să supravegheze şi să controleze modul de efectuare a operaţiunilor de inventariere. Comisia centrală de inventariere răspunde de efectuarea tuturor lucrărilor de inventariere, potrivit prevederilor legale.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor de inventariere, în comisiile de inventariere vor fi numite persoane cu pregătire corespunzătoare economică şi tehnică, care să asigure efectuarea corectă şi la timp a inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, inclusiv evaluarea lor conform reglementărilor contabile aplicabile.

Citeste mai sus, vroiam sa subliniez ca trebuiau respectate multe.............

da, nici macar acest lucru nu s+a facut .. demararea procedurii de inventariere printr+o decizie scrisa .... acum inteleg , el practic vrea sa ma forteze sa fac un lucru prin care ma poate avea ulterior : la mina : , sa spun asa , in eventualitatea unor nereguli in gestiune , cu toate ca nu este vb de asa ceva... practic nu a fost timpul fizic suficient ca sa se intample asta
Nu au fost respectate normele................. , mergi si tu si explica asta........ca nu ai cum sa semnezi atat timp cat nu ai semnat se primire...........e logic.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapundere pt un inventar nesemnat clauddy clauddy Salut! Ma confrunt cu o problema si as vrea niste sfaturi...legale. lucrez la o gradinita si mi s-a dat un cabinet, cu diverse lucruri, etc. De curand s-a ... (vezi toată discuția)
Inventar adrian nicolae adrian nicolae 1 ) Inventarul ptr.predare/primire a gestiuni se poate face in lipsa gestionarului ?( cand gestionarul este la servici). 2 ) Se poate desface contactul de ... (vezi toată discuția)
Gestiune TARGOVISTEANUL TARGOVISTEANUL Sunt presedintele unei comisii de inventariere, predare - primire,iar gestionarul predator nu este prezent, cum procedez legal? (vezi toată discuția)