Care sunt conditiile pentru ca o sentinta definitiva si irevocabila pentru succesiune sa poata fi atacata? In cazul in speta, sora tatalui meu vitreg decedat, ataca sentinta definitiva si irevocabila din anul 2003, obtinuta de mine la succesiunea dupa decesul mamei mele in anul 2002. In discutie este o casa care nu este trecuta in CF(doar terenul pe care este construita este inscris in CF) si nu are autorizatie de dare in folosinta. In CF terenul este intabulat 3/4 pe numele fiicei (al meu) si 1/4 penumele tatalui vitreg.
NU sunt adoptata, fiind fiica din prima casatorie a mamei mele decedata in 2002. Tatal vitreg a deschis in 2002 (imediat dupa moartea mamei) proces pentru succesiune terminat in 2003. Tatal vitreg a decedat in 2007 iar sora lui a deschis proces pentru succesiune, atacand sentinta definitiva din 2003.
Sora cere ca toata masa succesorla sa-i fie atribuita ei, 12 din partea fratelui ei si 12 din partea mamei mele (hotarata prin sentinta civila din 2003).Sora lui nu a fost in relatii bune cu fratele ei.
raducu23 - o hotarare irevocabila (ca doar de-aia ii zice irevocabila) nu poate fi atacata decat in cai extraordinare de atac (revizuire, contestatie in anulare) si in nici un caz de o persoana care nu a fost parte in judecata.
Aici e ceva ce tu nu stii sa ne povestesti si nici noi n-avem cum sa presupunem despre ce e vorba.
Daca ai un proces iti trebuie un avocat care sa vada si hartiile... lucrurile astea nu se rezolva pe ghicite...
Cale de atac
ContSters154162
O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata ... (vezi toată discuția)
Act gresit
ilie33danut
Am facut o actiune civila in constatare la judecatorie, prin care sa se constate valabilitatea unei conventii de vanzare- cumparare unde sa cerut si o ... (vezi toată discuția)