avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj corect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj corect

Buna,asi dori sa aflu cum se face partajul pentru o locuinta neintabulata ?
Cine stabileste valoarea ei si cum se imparte ?
Am un prieten in aceasta situatie care nu are acces la net si intreb pt el.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 08:25, 12 Aprilie 2013
cel mai indicat este sa intrebe un notar.
a fost la un notar si acesta l-a sfatuit sa consulte un avocat despre procedura de partaj,de aceea am incercat aici cu intrebarile.Sper sa-si gaseasca un avocat...mi-ar fi placut sa-l ajut si eu cu un raspuns cat de cat.
Multumesc
Valoarea imobilului se stabileste in functie de localitatea si zona
unde este situat acesta.
Legea prevede ca valaorea declarata de parti nu poate fi
mai mica decat cea stabilita de valorile cuprinse in tabelele
notariale.
Cel mai corect partaj este in justitie.Instanta,dupa administrarea probelor(acte de proprietate,parti si cote cuvenite),va emite o incheiere prin care va desemna un expert evaluator(aflat pe lista Biroului judetean de expertize),care va evalua imobilul si va face propuneri de lotizare(variante de atribuire) tinand seama de cotele procentuale ce revin partilor,de comoditatea partajarii in natura a imobilului,de anumite criterii sociale(daca partile mai au si alte imobile,daca au in ingrijire copii sau alte persoane),etc.
Vorbesc in calitate si de expert judiciar bunuri imobile,de-a lungul timpului(cca.25ani) efectuand nenumarate lucrari de expertiza,atat ca evaluare cat si ca lotizare finala.Succes.
Va multumesc mult pt. raspunsul complet domnul Andronic.

Alte discuții în legătură

Partajul procentual prin notar stefanfulgu stefanfulgu Buna ziua! Doresc sa fac partajul unui apartament de 4 cam si a garsonierei,fiind deja evaluate de notar. Eu raman in garsoniera si am dreptul la un procent ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca pot cere unui expert judiciar inainte de a incepe un partaj in instanta o expertiza a unui imobil situat in Bucuresti cu o ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma divortului arondoru arondoru În urma procesului de partaj deschis de mine, instanţa a cerut expertize pentru bunuri mobile, apartament, teren şi propuneri de lotizare a acestora. ... (vezi toată discuția)