avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... somatie de la C NPAS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

somatie de la C NPAS

Sunt PFA - (comert) din 2004. Am primit zilele trecute o somatie de la CNPAS
de plata unei sume fabuloase cca 10000 ron, din care majorari CAS 4400 ron
De ce tocmai acum?

Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:32, 17 Octombrie 2010
Singurul lucru care e de facut...sa platiti :(
Termenul de prescriptie este de 5 ani, cel prevazut de codul de procedura fiscala.

Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
Pisi Mia, utilizator
Somatia a fost transmisa foarte dar tarziu fata de prevederile Codului de procedura fiscala referitoare la executarea silita a creantelor fiscale, dar se incadreaza in termenul legal de prescrptie de 5 ani.
Nu era rau daca va asigurati conform Legii nr. 19/2000, prin intocmirea contractului de asigurare, mai ales că dupa anul 2007 se putea opta pentru orice suma (nefiind prevazut un venit minim pentru asigurare). Asa, cred ca s-a mentinut cuatumul prevazut de minim de 1/4 din salariul mediu brut folosit la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale. Solicitati o esalonare la plata a debitului si a majorarilor de intarziere.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare obligatii fiscale persoane fizice elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua,am primit azi un plic de la directia taxe si impozite prin care sunt somata sa platesc in 15 zile impozitul la masina+vreo doua amenzi si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Pfa, norma de venit, din2003,vreau sa platesc asigurarea se sanatate...ce trebuie sa fac?e obligatoriu pe ultimii 5 ani? paulap paulap nu am platit deloc de cand am pfa, vreau sa platesc dar daca e asa..adica pe ultimii 5 ani nu am nici o sansa...exista o alta solutie? stie cineva? s-a mai ... (vezi toată discuția)
Penalitati neplata tva gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)