buna ziua
.
sunt in somaj din decembrie anul trecut si sunt insarcinata in 22 sapt .
in timpul somajului am avut aproape 90 zile concediu medical ( o data 2 luni legate apoi inca aproape 1 luna) . din decembrie voi putea intra in prenatal, iar DPN este sfarsitul lui februarie.
intrebarea mea este : ma poate afecta in vreun fel cele 90 de zile de CM cand voi depune dosarul pt CIC??
stiu ca somajul si concediile medicale se iau in calculul celor 12 luni necesare pt a putea beneficia de cic, dar avand aproape limita maxima de numarul de zile legale de concedii medicale poate fi o problema??
si inca 3 intrebari:
1. cum voi proceda pt a intra in prenatal?? ca si cum am procedat cu concediile medicale? fac cerere de suspendare a somajului si duc la ei certificatul medical?
2. apoi in continuare cum voi proceda, dupa nastere? trebuie anuntat sau doar cand voi merge spre finalul celor 42 de zile pt a mi lua adeverinta necesara la dosarul pt cic.
3. atunci cand pe adeverinta o sa apara 3 luni cm , plus alte 3 luni concediu prenatal nu vor fi probleme?? totusi din 12 luni 6 vor fi doar de medicale....:(
Buna ziua !
Nu va afecteaza la acordarea CIC zilele de CM acestea constituind stagiu de cotizare ...
1. DA
2. DA
3 . NU ( o sa aveti 3 luni CM si 3 luni CP) ....
Sanatate !
1. Certificatele de concediu medical si de maternitate le prezentati la Agentia de Somaj si ele suspenda de drept perioada de somaj.
2. Faceti cerere catre Agentia de Somaj pentru a intra in CCC. Perioada de somaj va fi iar suspendata pana se termina CCC pana la 2 ani.
3. Cele 12 luni premergatoare nasterii pot fi formate si din concedii medicale (indiferent de durata lor), concediu de maternitate, perioade de somaj etc.