avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii maternitatea si indemnizatia crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

maternitatea si indemnizatia crestere copil

Sunt insarcinata in luna a 4 si la sf lunii decembrie imi expira ctr. de munca. intrebarea mea este ce ar trebui sa fac pentru a beneficia atat de concediul de maternitate cat si de indemnizatia de crestere copil. mentionez ca la sf lunii decembrie o sa am 1 an si 3 luni lucrate. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:07, 5 Octombrie 2011
pentru a benefica de cic trebuie sa fi realizat venituri impozabile 12 succesiv inainte de a naste. prin urmare, daca veti intrerupe in decembrie , nu veti mai beneficia, oricat ati fi lucrat inainte. ori ii convingeti sa va mai tina inca o luna doua pana in luna a 7-a cand puteti intra in prenatal, sau va gasiti alt loc de munca pentru o luna
Va multumesc pt promtitudine dar ceva ce nu inteleg .Sa zicem ca imi prelungeste ctr de munca cu inca o luna , dupa care expira din nou, at eu unde trebuie sa depun actele pt concediul prenatal, avand in vedere lunile ramase pana la nastere? adica luna martie.
eu,cred ca certificatele medicale aferente concediului prenatal si postnatal(neaparat 42 de zile dupa nastere),impreuna cu o cerere,adeverinta de la angajator ,care sa ateste faptul ca aveti stagiu de cotizare de 12 luni si actul de identitate(toate in copie) se depun la Casa de asigurari de sanatate a judetului unde aveti domiciliul,pentru ca si angajatorii depun cam aceleasi acte si tot la CASS ,cand trebuie sa recupereze banii de la concediile medicale ale salariatilor;parerea mea este sa va informati mai exact la CASS judetului dvs,ca sa stiti din timp ce acte va vor trebui la acel moment.
1. Daca va expira CIM la sfarsitul lunii decembrie puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj deoarece aveti mai mult de 12 luni cotizate la somaj.

2. In somaj fiind veti putea beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.
Va multumesc. Dar unde trebuie sa depun concediul medical daca intru in somaj...........la somaj duc hartiile sau la casa de sanatate......asta nu stiu

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)
Concediul maternitate + ccc si contractul de munca pe perioada determinata MihaelaFT MihaelaFT Buna ziua. Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, am gasit intr-adevar aici multe raspunsuri utile, dar acum as avea nevoie de unul putin ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copilului Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am o intrebare despre indemnizatia pt cresterea copilului,pe data de 10 aprilie 2016 va avea loc nasterea copilului meu si pe data de 9 aprilie 2016 ... (vezi toată discuția)