avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract prestare servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract prestare servicii

din ceea ce stiu eu e ca atunci cand tai factura cu prestari servicii...trebuie sa ai si un contract in spate...ex:
am un utilaj cu care incarc tirurile cu marfa.....daca vreau sa prestez si la altcineva acest serviciu...trebuie sa inchei un contract cu acea firma?sa zicem ca firma respectiva vrea 200ron pe ora...

ma poate ajuta cineva?,,,cum este corect????
Cel mai recent răspuns: georgianan , utilizator 21:05, 18 Octombrie 2010
Da ,trebuie incheiat un contract de prestari servicii,mai ales pentru a va pune Dvs . la adapost in cazul in care clientul nu plateste.
In al doilea rand,Dvs .trebuie sa intocmiti deviz pentru prestatia efectuata ,care include valoarea manoperei prestate,ore functionare utilaj,amortizare,piese de schimb,combustibil.
Toate acestea pe baza unei calculatii de cost.
Corect este daca serviciul prestat este deja cu caracter repetitiv si permanent sa se incheie un contract, daca serviciile se presteaza doar ocazional puteti sa lucrati si cu formulare de comanda acceptata de ambele parti, in care sa specificati toate elementele de mentionate si de colega mea mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
Andreea Voicila, Contabil
se lucreaza mai des...adik am nevoie de acel utilaj cam de 4 ori pe luna...doar ca cealalta firma a hotarat ca sa taie cate o factura mai mare la un anumit timp...de exemplu pe o factura se trec 9 ore...s-a pus din urma...e gresit????ca pana acum nu s-a taiat nici o factura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura prestari servicii insotite de deviz teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Am o intrebare: La firma x ,la departamentul contabilitate se inregistreaza facturi de prestari servicii.Pe facturile respective sunt insirate un nr. ... (vezi toată discuția)
Emitere factura - pt. furnizorul meu cimpazu cimpazu buna ziua! am urmatoarea speta si nu sunt convinsa ca procedez corect: intre mine si societatea B exista un contract pe prestari servicii, imi presteaza ... (vezi toată discuția)
Pfa in devenire: pot deduce cheltuielile privind carburantul? cum evidentiez piesele de schimb in cazul prestarilor de servicii? si altele... omumaro omumaro Buna ziua, lucrez la o firma de IT. In cateva zile imi vor iesi actele pentru PFA. Ma intereseaza: 1. contractul de comodat asupra masinii personale - ... (vezi toată discuția)