avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal

cu 30 de zile in urma un echipaj de politie a venit in parcare masina stationa, mi-a cerut actele eu am refuzat, mi-a spus sa suflu in epilotest, am refuzat, la spital de asemenea nu am vrut sa me se recolteze probe biologice. Sunt constient de graviatea fptelor. Nu mi-au dat proces verbal, au trecut cele 30 de zile si nimic.As dori sa stiu care este termenul maxim prevazut de lege in care trebuia sa mi se trimita procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:32, 17 Octombrie 2010
fapta dumneavoastra constituie infractiune care se sanctioneaza cu o pedeapsa penala, respectiv inchisoarea, nu cu o amenda contraventionala care se aplica printr-un proces-verbal; deci nu mai asteptati procesul-verbal, veti fi citat ptr. audieri de catre organul de cerecetare penala .
avocat Cristina Popescu
Intr-adevar este vorba de o infractiune si cu siguranta s-a intocmit dosar penal, dar asta nu inseamna ca sigur veti executa pedeapsa in inchisoare. Daca sunteti la prima abatare, veti primi o pedeapa orientata sub minim, iar ca modalitate de executare se va stabili suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Ar fi de preferat sa mergeti sa va interesati cu privire la stadiul dosarului la sectia de politie respectiva.
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
Ati dat vreo declaratie in legatura cu aceasta fapta?
Sau vi s-a solicitat sa dati vreo declaratie si ati refuzat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc o lamurire un sfat sau daca , cunoasteti un astfel de caz solutionarea lui - refuz testare cu etilotest marian761 marian761 daca esti in masina in parcare nu pe drumuri publice si la un moment dat apare un echipaj de politie din anumite motive eu abia coborit din locuinta la masina ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice andreasfloroae andreasfloroae am fost oprit in parcare de politie , am refuzat sa suflu in etilotest, am refuzat proba de sange, si nu am predat nici un act pot sa aflu si eu ce ... (vezi toată discuția)
Conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice pufu_puf pufu_puf Buna ziua, Sunt iuliana si in dimineata aceasta in tip ce ne intorceam de la o nunt, eu si sotul meu, am fost opriti de un echipaj al politiei rutiere ... (vezi toată discuția)