cu 30 de zile in urma un echipaj de politie a venit in parcare masina stationa, mi-a cerut actele eu am refuzat, mi-a spus sa suflu in epilotest, am refuzat, la spital de asemenea nu am vrut sa me se recolteze probe biologice. Sunt constient de graviatea fptelor. Nu mi-au dat proces verbal, au trecut cele 30 de zile si nimic.As dori sa stiu care este termenul maxim prevazut de lege in care trebuia sa mi se trimita procesul verbal?
fapta dumneavoastra constituie infractiune care se sanctioneaza cu o pedeapsa penala, respectiv inchisoarea, nu cu o amenda contraventionala care se aplica printr-un proces-verbal; deci nu mai asteptati procesul-verbal, veti fi citat ptr. audieri de catre organul de cerecetare penala .
avocat Cristina Popescu
Intr-adevar este vorba de o infractiune si cu siguranta s-a intocmit dosar penal, dar asta nu inseamna ca sigur veti executa pedeapsa in inchisoare. Daca sunteti la prima abatare, veti primi o pedeapa orientata sub minim, iar ca modalitate de executare se va stabili suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Ar fi de preferat sa mergeti sa va interesati cu privire la stadiul dosarului la sectia de politie respectiva.