avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

cum pot da de o persoana care a plecat inafara tarii si a uitata sa plateasca pensia alimentara,este plecata in Malta din luna iulie anul in curs
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:40, 19 Octombrie 2010
Formulati plangere penala impotriva acestuia pentru infractiunea de abandon de familie prevazuta de art.305 Cp.
Plangerea se formuleaza in baza art.305 al.1 lit c) c.pen., iar actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate.
Plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil luat de mama. Imparatul Imparatul Sunt plecat la munca in Spania. Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare prin hotararea de divort. Eu sunt l amunca in Spania, si trimit ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie marcu_elena2000 marcu_elena2000 cum se poate face o actiune de dare in judecata pentru abandon de familie?Va multumesc (vezi toată discuția)
Pensia alimentare Szeles Juliana Szeles Juliana Vreau sa rog si poovestesc Am divortat in data de 2003 si o hotarit la mine copilul .Da mai am avut proces acuma nu de mult la 2005 la Timisoara tot pentru ... (vezi toată discuția)