avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare

doi frati au act pe o casa,jumatate unu,jumatate celalalt. unu dintre frati face act de vanzare-cumparare unui nepot al sau fara ca celalalt frate sa isi dea acordul,dar ii face act de vanzare-cumparare pe partea sa de casa.se poate acest lucru,fara ca celalalt frate sa isi dea acordul? va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:18, 17 Octombrie 2010
Da, se poate! ... a vandut doar partea lui, nu si partea fratelui.
Numai daca cei 2 au realizat efectiv iesirea din indiviziune, pe cale notariala sau pe calea instantei de judecata. Daca insa cei doi nu au facut iesirea din indiviziune atunci sunt proprietari coindivizari.Si este mai greu de probat ca un act de dispozitie al unuia dintre frati a fost facut in nume propriu sau pentru celalat coproprietar. Este cazul clasic al viciului echivocului, astfel incat este de dorit si necesar si acordul fratelui
a actionat legal fratele care si-a vandut partea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Cum poti vine o coproprietate? dia_moni dia_moni Situatia este in felul urmator: doi frati au cumparat o proprietate care nu poate fi divizata sau impartita din difetite motive,spatiu,arhitectura ect.; unul ... (vezi toată discuția)
Va rog, un sfat! crixtina crixtina Problema in mare sta cam asa: Un apartament cu 2 proprietari ( bunica 63 %, nepotul 37%). Bunica isi vinde partea unei terte persoane, fara acordul sau ... (vezi toată discuția)