buna seara. am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Acum 12 ani tatal meu a decedat. Mama nu a facut succesinea ci acum cand ne-am decis fratele meu (singurul frate) nu vrea sa vina la succesiune deoarece spune ca atunci cand v-a murii mama va beneficia de mai mult. Eu in casa in care locuiesc cu mama si sotul meu am investit de 11 ani de cand suntem casatoriti foarte mult deoarece fratele meu a spus atunci ca totul imi va ramane mie asa caci casa nu mai arata de loc asa cum arata cand a murit tata . Va rog sa-mi sune-ti ce pot face si cat de costisitoare vor fi lucrurile pe care le voi face?
va multumesc
Puteti sa dezbateti succesiunea dupa tata pe cale judecatoreasca. Si apoi, dupa dezbaterea succesiuni, mama dvs va poate face contract de vanzare cumparare (sau cu clauza de intretinere) pe cota care ii revine ei. Si astfel, veti fi nevoita sa-i achitati fratelui o sulta.
Chiar si acum daca se va dezbate succesiune dupa tata, fratelui dvs ii va reveni o cota parte din casa, la care daca este de acord poate renunta contra unei sulte.Recomandarea mea este sa dezbateti succesiunea
va rog sa-mi spuneti daca dezbaterea succesiune pe cale judecatoreasca este de lunga durata sau cum se procedeaza deoarece fratele meu nu vrea sa participe deloc
Succesiune
al1n
Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart
dumas2000
Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)