Te aprox 5 luni vecinul de deasupra apartamentului meu a inchriat la o familie apartamentul.
De atunci incepand de la ora 10 pana dupa ora 24 neavand nici covoare (mocheta ) pe jos este un zgomot deranjant (se tropaie, se joaca cu mingi de ping-pong pe gresie, se muta mobila, se urla ) oricum este exasperant.
Orice incercare de dialog s-a lovit de expresia "in casa mea fac ce vreau" , "sunt copii ce sale fac".....
Nici din partea administratorului nu am prea multa intelegere, neputand nici macar sa aflu cine sunt (sunt cetateni straini).. Inteleg ca nui mai exista obligativitatea cartii de imobil.
CAre ar fi modalitatile legale de a face respectat asa zisul regulament intern (pe care sincer nici eu nu am reusit sa-l cunosc nefiindu-mi pus niciodata la dispozitie).
Locuiesc in acest imobil de peste 16 ani si este prima oara cand sunt pus intr-o astfel de situatie.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Administratorul detine strict calitatea de angajat al asociatiei,fara a avea limita de competenta sa se implice in solutionarea diferendelor existente intre proprietarii imobilului
In raport de situatia cu care va confruntati ,va revine dreptul initial sa sesizati oficial presedintele asociatiei,care la randul sau sa contacteze proprietarul spatiului cu destinatia de locuit unde locuieste familia care nu intelege sa respecte programul de liniste,legal prevazut
In caz de dezinteres/refuz de implicare din partea presedintelui ,puteti sesiza oficial politistul de proximitate
Cartea de imobil este inca foarte valabila.
Pentru situatia dv. chemati politistul de proximitate. Acesta poate aplica si amenzi daca va constata ca se incalca normele de convietuire.
Nu sunt consultant, dar vă pot spune că de aceeaşi problemă m-am lovit şi eu în sectorul 3 acum vreo 4 ani, aveam deasupra nişte chiriaşi care mă exasperau până pe la orele 2-3 noaptea şi nu ne-am putut înţelege cu vorbă bună. Am chemat sectoristul, a venit, a verificat dacă au contract de închiriere legal, a constatat că oamenii nu fac petrecere şi că nu mai există alţi vecini care să se plângă, le-a dat totuşi o avertizare. Pentru că nu se potoleau m-am dus la secţia de poliţie să fac plângere, au înregistrat plângerea, s-au dus iar sa îi verifice pe chiriaşi, nu au găsit nimic în neregulă, concluzia a fost că îmi lipseşte mie o doagă şi proprietarul apartamentului a ameninţat chiar că va face plângere pentru hărţuire. Mi-au pus în vedere că este nevoie de încă cel puţin 1 martor (în afară de soţ), care să declare că vecinii fac acele zgomote, martor pe care eu nu aveam de unde să îl aduc la orele 2 noaptea! Cred că martorii sunt singura soluţie ca să dovediţi la poliţie că vecinii fac deranj.
Am mai găsit tot aici pe forum, un indiciu:
"Din fericire, dupa 20 de ani, legiuitorul s-a gandit sa reglementeze si acest lucru.
LEGE nr.153 din 12 iulie 2010, privind modificarea Legii nr. 61/1991
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00, de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;”
ultima data editat de grandanat pe data de Marti, 5 Octombrie 2010, 11:09
Vecin absurd
alopici2005
am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)