Mama mea a ramas vaduva in urma cu 27 de ani,cu doi copii din aceasta casatorie si o casa facuta impreuna cu defunctul sot.Dupa moartea sotului a continuat sa locuiasca in casa si bunurile realizate impreuna cu defunctul,dar si-a refacut viata cu un alt barbat,cu care traieste in concubinaj si la ora actuala(aproximativ 25 de ani de concubinaj in aceasta casa si un copil de 23 de ani rezultat in urma concubinajului,adica eu).Dupa moartea sotului mama nu a facut succesiunea,iar acum cei doi copii ai ei si ai defunctului iti vor drepturile asupra casei pentru ca au teama ca eu,copilul rezultat in urma concubinajului mamei cu tatal meu,voi avea drepturi acolo si le voi'fura'mostenirea ,implicit casa facuta de tatal lor mort impreuna cu mama mea. Intrebarea mea catre dvs este:Care ar fi drepturile mele legale la aceasta casa,daca mama si-ar face succesiunea , si daca tatal meu,in calitate de concubin ar avea vreun drept prin lege?
Cu toate acestea, ei vor avea dispositia se negotiese direct cu mama dv. si daca tu ai putere finantar poti si tu sa cumpar parte ei prin actul notariat, ca cuota indivisa cu consamtamant mamei. Se poate fac si imparteale inter vii asupra bunurile prezente. Sa stis si ca mama ta poate fac dispositia hereditara in favoare ei si in favoare tai fara se desmosteneste pe partea legitima. Adica, sunt mai multe posibilitati. Cel mai bun drum intr-o familia este sa fii foarte solidari unei cu altii, cu toti, si ca se aiba pacea, cel care crede ce au mai multe drepturi gandeasca sa cedeaze pe ceilalti. Asa a scris bunica mea in testamentul sau, si tot a mers foarte bine. Din pacate nu m- a ramas nimic pentru mine in afara viata traita cu ei, si un exemplu de viata foarte important...
@alvarolipo
Nu ati gresit cu nimic, am avut impresia ca, daca v-a lasat bunica testament ( in Spania) nu putea fi atacat. Deci exista rezerva si acolo...muy interesante...
@vasi49
He, he, nu m-am suparat, ii urmaresc postarile dlui espanol si sunt pe urmele d-lui sa nu greseasca...
Mostenire
lia_nedelcu
Mostenire
Va rog, am urmatoarea intrebare:
Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie?
Mama mea este recasatorita de ... (vezi toată discuția)