Am depus o plangere la politie in urma cu doua luni impotriva unei persoane, care a intrat fara acordul meu in curte si m-a lovit , am si un certificat medico-legal depus la dosar.Intrebarea mea este: mai exista vreo speranta in rezolvarea acestui caz? Am fost la politie sa ma interesez de dosar si mi s-a spus ca este la parchet.Este nevoie sa merg si la parchet sa ma interesez de dosar?
Puteti sa va interesati, insa cum nu exista un termen limita pentru solutionarea unui dosar penal, trebuie sa asteptati , fiindca probabil inca se efectueaza acte de urmarire penala, este necesara audierea invinuitului/inculpatului si alte acte care necesita timp. Sigur ca exista speranta. Insa aveti nevoie de ceva rabdare.
Sigur ca exista, insa solutionarea unui dosar penal dureaza.
Puteti formula o cerere adresta prim procurorului de pe langa parchetul respectiv, prin care solicitati sa vi se comunice stadiul dosarului.
Oricum veti fi citat/a si la parchet pentru declaratie si solutia procurorului vi se va comunica ulterior dupa ce va fi finalizata cercetarea penala.
Dosar penal?
irinu
Buna seara.Am o intrebare cat poate dura si cum pot afla daca mai sunt urmarit penal daca in luna aprilie sa depus o plangere la politie am fost chemat la ... (vezi toată discuția)