avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce sanse am sa recuperez o suma de bani imprumutata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce sanse am sa recuperez o suma de bani imprumutata daca exista o declaratie de angajament?

Buna seara,

Acum un an jumate un "prieten" de-al meu a avut o problema la firma unde lucram impreuna si am hotarat sa iau un credit de x lei pentru a-l putea ajuta cu conditia sa-mi plateasca ratele si sa achite acel credit intr-un an de zile ("prietenul" meu castiga in jur de 6.000 - 10.000 lei/luna si nu mi-am facut probleme ca nu va avea de unde sa-mi restituie suma si i-am cerut nicio garantie). Am reusit sa iau acea suma de bani din banca, i-am mai dat si eu 4.000 lei (bani care erau ai mei) si l-am ajutat sa-si rezolve problema. Dar ....... nu a trecut o luna si au inceput problemele, prietenul meu neplatind nici pana in ziua de astazi vreo rata la banca (eu le-am achitat pana acum). #-o
"Prietenul" meu a fost dat afara de la firma in urma cu 6 luni pentru o alta problema si atunci am hotarat sa mergem la notar sa-si ia angajamentul ca va incepe sa plateasca acea suma (in declaratia de angajament prietenul meu se angajeaza sa plateasca in rate lunare suma de x lei timp de un an - creditul de la banca + cei 4.000 lei + ratele pe care le platisem eu pana in acel moment). Nici in ziua de azi nu-si onoreaza angajamentul luat.

Ce-mi recomandati sa fac pentru a recupera banii avand in vedere ca nu are niciun bun pe nume si momentan nu are niciun venit ?

Daca ii fac o plangere la politie pentru inselatorie rezolv ceva ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:14, 18 Octombrie 2010
In baza documentului notarial,formulati plangere impotriva respectivului,solicitand organelor de cercetare sa dispuna incadrarea faptei,in raport de probele ce urmeaza a fi administrate
Din cele precizate nu subzista existenta elementelor constitutive ale infractiunii invocate de dv
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
exact yno. si nici sanse sa rezolve ceva nu prea sunt. cum dovedeste, de unde izvoraste obligatia, din intelegerea notariala??? e greu de zis daca se rezolva ceva. ce mai...creditul e luat, urmeaza sa inapoiati banii dvs.:(
In baza angajamentului luat in fata notarului ,il puteti actiona in instanta civila ,in pretentii,conform art,998-1000 c.civ..
Actiunea civila trebuie dovedita cu acte,interogatoriul paratului,eventual martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii de la beneficiarul real al creditului in cazul in care am fost pus sub executare silita prin poprire pe salariu? magdalenamatei magdalenamatei In 2006 am luat un credit pe numele meu pentru un ”prieten” de familie, care insa din 2011 nu si-a mai achitat ratele, astfel incat banca a ... (vezi toată discuția)
Credit banca bonitakiss bonitakiss buna ziua. am si eu urmatoarea speta cu care va rog sa ma ajutati. x ia un credit de nevoi personale de 30000 ron. banii de fapt ii ia pt un prieten care ii ... (vezi toată discuția)
E posibila rezilierea contractului de credit de catre beneficiar? tibibeiu tibibeiu Subiect: reziliere contract credit de catre beneficiar? Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o.... idee in speta de mai jos, caci nu prea stiu de unde sa ... (vezi toată discuția)