avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vand societate comerciala vechime 5 ani, activitate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vand societate comerciala vechime 5 ani, activitate neinceputa

am o societate comerciala infiintata in 2003 a carei activitati nu a inceput inca...din lipsa de inspiratie :(( . As vrea s-o vand si ma intereseaza,daca sunteti la curent cu preturile, cu cat as putea s-o vand si ce ar trebui sa am in vedere. Ce fac cu capitalul social? Pot sa-l scot? Inainte sau dupa vanzarea ei? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 23:56, 6 Februarie 2008
Onorariul unui avocat poate fi oricat, nu e nimic standard. La notar nu trebuie sa te duci decat pentru declaratii si specimen de semnatura, iar aici depinde daca cine intocmeste actele le face impreuna sau nu. Daca nu, platesti de 2 ori. In general autentificarea unei declaratii costa intre 30 si 100 de lei, depinde de notar. Taxele la registru ajung cam 500 de lei.

Ia in considerare ca eventualul cumparator va avea de facut destule cheltuieli: inregistrarea noului asociat, administrator, schimbarea sediului si recodificarea CAEN cel putin, poate si schimbarea firmei, ceea ce il va costa vreo 700-800 de lei.
din pacate pt. infiintarea unei societati nu se plateste mai mult de 1000 lei cu tot cu capital social, daca te implici foarte putin. Ca vrei sa dai onorarii de 1000 - 5000 lei e problema si comoditatea ta. dar nu vad cine ti-ar da bani pe societate, sa mai plateasca si cesiunea de parti sociale si sa mai modifice nustiu ce nu-i convine, sa mai stea si cu incertitudinea ca societatea are sau nu datorii :((:((:(( Imi pare rau ca te dezamagesc dar asta e siruatia #-o
In situatia dvs. intre 5 si 7 milioane ar fi suma corecta.
parerea mea este sa o vinzi, pe tine nu te costa decat taxa pentru atestatul fiscal ca firma nu are datorii pe care il iei de la DGFP pentru ca e cesiune totala , restul de acte il plateste noul asociat, depinde si cum te intelegi cu el, sunt multi care vor sa cumpere practic vechimea unei societati
nu vinde societatea....fa un fast food sau ceva :P astea mereu prind :)

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala mirunaalexe mirunaalexe Buna ziua. As dori sa cumpar o societate comerciala pe care am gasit-o deja, care este in regula cu actele si nu are datorii, din ce imi spune contabilul ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau cesiune IF10CRY IF10CRY DETIN O SOCIETATE COMERCIALA CU ACTELE LA ZI, MAI PRECIS UN DEPOZIT DE MATERIALE DE CONSTRUCTII ADICA O HALA +UTILAJE +MARFA DE PE STOC.DORESC SA CEDEZ ... (vezi toată discuția)