avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu EUROINS privind plata despagubirilor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu EUROINS privind plata despagubirilor

Buna ziua!!
Ma adresez dvs.,sperand sa aflu rezolvaea unei probleme delicate!
La sf.lunii iulie,fiului meu,aflat in trafic,i-a fost lovita masina de o alta,condusa de o persoana asigurata (RCA) la [EDITAT].
A fost deschis dosarul de daune,iar spre sfarsitul lunii august i s-a comunicat de catre inspectorul-daune al societatii [EDITAT] ca masina este in dauna totala,suma calculata de catre societatea de asigurari urmand a fi virata intr-un cont,deschis de fiul meu la o banca,in termen de 30 zile,incepand cu sfarsitul lunii august.
In baza acestei afirmatii,am contractat un imprumut ,pentru a cumpara o alta masina,second hand.
Mentionez ca nici pana in aceasta data banii nu au fost virati,iar data scadenta a datorie noastre este sfarsitul lunii octombrie.
Cu deosebit respect,va rg sa-mi spuneti ce cai trebuie sa urmez pentru a recupera banii,pe care firma de asigurari trebuie sa-i plateasca?!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:00, 21 Octombrie 2010
Va recomand sa actionati simultan pe doua cai:

- sesizare la CSA (se poate si on-line);
- consultati un avocat care sa va indrume sa ii faceti Notificare asiguratorului, iar in caz de nesolutionare pe cale amiabila sa puteti declansa un proces.

Pe viitor va puteti gandi mai serios sa faceti o asigurare Casco (veti alerga mai putin si veti recupera mai mult).

Succes!
In cazul in care presupun ca ati depus cererea de despagubire pentru suma ce reprezinta dauna totala(o cunoasteti si ati fost de acord cu ea) in care ati mentionat si contul bancar pentru plata, incepand cu cea de a zecea zi , aveti dreptul sa cereti/primiti penalitati de intarziere(0,1% pentru fiecare zi)Depuneti o notificare scrisa, inregistrata la sediul asiguratorului, in care mentionati intentia de a actiona in instanta pretentiile de despagubire+penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pic de ajutor probleme cu firma de asiguarari obo26 obo26 am de primit de la o firma de aisiguari 12000lei pt o dauna . dosar finalizat aprobat doar ca bani uita sa mai intre in cont ,mentionez ca masina e ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul tergiverseaza inchiderea dosarului de dauna minos_dan minos_dan In data de 07.04.2008 am deschis dosar de daune la SC ARDAF SA, deoarece cel vinovat in producerea accidentului avea RCA la aceasta firma. Am avut surpriza sa ... (vezi toată discuția)
Dosar daune MARYUSS2007 MARYUSS2007 Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la ... (vezi toată discuția)