avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mutare carnet de munca de la firma cu 2 ore la cea cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mutare carnet de munca de la firma cu 2 ore la cea cu 8 ore

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: cum se procedeaza , in baza carui art. se face transferul cartii de munca de la o firma unde are 2 ore/zi la una unde lucreaza 8 ore/zi?
exista un articol anume? trebuie inchis contractul si deschis altul, pentru a i se putea inchide cartea la fimrma unde are 2 ore?
Angajatul va lucra in continuare la ambele firme.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 19 Octombrie 2010
Nu puteti sa mutati cartea de munca decat pe baza unei incetari a raporturilor de munca cu angajatorul unde lucrati 2 ore. Luati cartea de munca si o depuneti pe baza de borderou la angajatorul cu 8 ore.
Faceti asta, si apoi va reangajati, cu 2 ore.
ginutz_a a scris:

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: cum se procedeaza , in baza carui art. se face transferul cartii de munca de la o firma unde are 2 ore/zi la una unde lucreaza 8 ore/zi?
exista un articol anume? trebuie inchis contractul si deschis altul, pentru a i se putea inchide cartea la fimrma unde are 2 ore?
Angajatul va lucra in continuare la ambele firme.
Multumesc!

Pe baza cererii salariatului de schimbare a functiei de baza se face inscrierea in carnetul de munca ...nu trebuie incetat c.i.m. si facut altul nou ..se face act aditional de modificare a timpului de munca de la 8 ore/zi la 2 ore/zi si tot in acest timp salariatul va formula cerere de schimbare a functiei de baza.
Nu o sa gasIti o baza lagala pentru asa ceva, eu va spun din perspectiva practicii pentru ca am intalnit cazuri , nu se pot inregistra doua contracte de munca concomitent, asa ca, sfatul meu este acelasi, inchideti contractul de munca la 2 ore si deschideti-l in aceiasi zi. Astfel puteti sa va scoateti cartea de munca si sa o depuneti unde sunteti cu 8 ore.
Pentru perioada care o sa ramana netrecuta pe cartea de munca cu 2 ore, o sa solicitati o adeverinta de vechime cand o sa inceteze acest contract, pe care o sa o depuneti acolo unde o sa aveti cartea de munca.
Asa este, cum spune dl Eduard; si eu m-am confruntat cu situatii similare si asa am procedat. daca nu ar fi existat cartea de munca, nu ar fi fost nicio problema; se faceau acte aditionale de modificare norma de lucru , angajatul ar fi dat o declaratie cu functia pe care o considera de baza si s-ar fi rezolvat mai simplu.
ginutz_a:
1. Nu vad ce rost are sa transferati carnetul de munca.
2. Lasati-l acolo unde e, la locul de munca cu 2 ore si pentru celalalt loc de munca scoateti adeverinta de vechime.
3. Indiferent unde aveti carnetul de munca va declarati locul de munca de baza unde doriti dvs.

Alte discuții în legătură

Cate contracte de munca pot incheia concomitent? anonim anonim Lucrez la una dintre firmele unuia dintre membrii familiei, in sensul ca ma ocup de afaceri, dar nu ma duc propiu-zis la birou, desi am incheiat contract ... (vezi toată discuția)
2 joburi la acelasi patron? neon butterflies neon butterflies daca sunt angajat cu 8 ore la un patron, in ce conditii mai pot desfasura o alta activitate la acelasi loc de munca? (vezi toată discuția)
2 contracte de munca la acelasi angajator florentinal florentinal Am si eu o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv: lucrez la o institutie publica care a preluat de curand de la spitalul municipal toate cabinetele scolare; ... (vezi toată discuția)