avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mutare carnet de munca de la firma cu 2 ore la cea cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mutare carnet de munca de la firma cu 2 ore la cea cu 8 ore

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: cum se procedeaza , in baza carui art. se face transferul cartii de munca de la o firma unde are 2 ore/zi la una unde lucreaza 8 ore/zi?
exista un articol anume? trebuie inchis contractul si deschis altul, pentru a i se putea inchide cartea la fimrma unde are 2 ore?
Angajatul va lucra in continuare la ambele firme.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 19 Octombrie 2010
ursuletroz a scris:

Asa este, cum spune dl Eduard; si eu m-am confruntat cu situatii similare si asa am procedat. daca nu ar fi existat cartea de munca, nu ar fi fost nicio problema; se faceau acte aditionale de modificare norma de lucru , angajatul ar fi dat o declaratie cu functia pe care o considera de baza si s-ar fi rezolvat mai simplu.

Eu va spun ca asa am rezolvat la multe ITM-uri din tara si nimerni nu a avut de comentat ...
....

@ eduard_
poate cititi art.35 C.mun. .. si o sa vedeti ca se poat inregistra mai multe c.i.m. in acelasi timp .. asa ca exista baza legala pentru asa ceva ..
TITLUL II - Contractul individual de muncă
CAPITOLUL 1 - Încheierea contractului individual de muncă
Art. 35. [cumulul de funcţii]
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

Eu ma refeream la faptul ca nu se pot inregistra pe carnetul de munca in acelasi timp mai multe contracte ca active, in art. d-stra postat nu vad referire la asta.

Domnule freeelis va invit sa dati un telefon la ITM - Iasi - Relatii cu publicul: 0232257100 int 137

Va rog sa sunati si sa vedeti cum se procedeaza aici. Nu puteti sa sustineti la nesfarsit ca stiti foarte bine activitatea tuturor ITM-urilor din tara, atat timp cat eu lucrez de ani buni ca inspector resurse umane, si mai mult, merg aproape zilnic la ITM.
Va recomand o vizita aici la ITM Iasi.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Eu am avut legatura si cu acel ITM si nu am avut aceste probleme pe care le tot sustineti dvs ... asa ca nu sunteti in masura a-mi indica mie ce sa fac .
Atunci va rog frumos sa va sustineti parerea dumneavoastra fara a nominaliza sau contraindica mesajele altora. Cred ca asa este frumos si civilizat......... Eu am dreptate in ce sustin, daca cineva imi va respecata si urma sfatul va decide persoana in cauza..........
eduard_ a scris:

Atunci va rog frumos sa va sustineti parerea dumneavoastra fara a nominaliza sau contraindica mesajele altora. Cred ca asa este frumos si civilizat......... Eu am dreptate in ce sustin, daca cineva imi va respecata si urma sfatul va decide persoana in cauza..........

:offtopic:
Nu cred ca sunteti in masura a-mi impune sa fac sau nu ceva pe acest forum ... poate aveti dvs dreptate doar pe raza ITM-ului respectiv , dar la nivelul majoritatii ITM-urilor nu cred ca puteti spune ceva ... mai ales ca prin prisma locului meu de munca ma lovesc zilnic de acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate contracte de munca pot incheia concomitent? anonim anonim Lucrez la una dintre firmele unuia dintre membrii familiei, in sensul ca ma ocup de afaceri, dar nu ma duc propiu-zis la birou, desi am incheiat contract ... (vezi toată discuția)
2 joburi la acelasi patron? neon butterflies neon butterflies daca sunt angajat cu 8 ore la un patron, in ce conditii mai pot desfasura o alta activitate la acelasi loc de munca? (vezi toată discuția)
2 contracte de munca la acelasi angajator florentinal florentinal Am si eu o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv: lucrez la o institutie publica care a preluat de curand de la spitalul municipal toate cabinetele scolare; ... (vezi toată discuția)