avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PIESELE CRESC VALOAREA UTILAJULUI?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PIESELE CRESC VALOAREA UTILAJULUI?

Buna ziua.
Am reparat un utilaj iar valoarea pieselor de schimb a fost de peste 30000 ron. Aceste piese se pot considera investitii care maresc valoarea utilajului, aceasta suma ar trebui amortizata sau numai in cazul modernizarilor se procedeaza astfel?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MadiTzu , utilizator 16:03, 18 Octombrie 2010
Numai daca este o imbunatatire a functionarii utilajului reprezinta o modernizare si creste valoarea utilajului, altfel este pur si simplu o reparatie si se inregistreaza ca atare
Va multumesc foarte mult.
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie piesa utilaj book2 book2 Cand se schimba la un utilaj o piesa a carei valoare depaseste suma de 6000lei cum se procedeaza cu modificarile din 01.01.2012 ( se trece pe chelt sau se ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar vs mijloc fix sub_bass2002 sub_bass2002 Am si eu o intrebare. Am cumparat la firma un calculator in valoare de 2600 ron. Pe factura apar separat pisele ( procesor, boxe, monitor....). Cum ... (vezi toată discuția)
Investitie sau reparatie c_neacsu c_neacsu cheltuielile efectuate pentru repunerea in functiune a unei instalatii oprite pentru care nu au fost intreprinse masuri de conservare( intretinere, alte ... (vezi toată discuția)