avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general investitie sau reparatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

investitie sau reparatie

cheltuielile efectuate pentru repunerea in functiune a unei instalatii oprite pentru care nu au fost intreprinse masuri de conservare( intretinere, alte reparatii) constituie o modernizare si se majoreaza valoarea instalatiei sau o reparatie si se inregistreaza pe cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 11:14, 16 Noiembrie 2010
Daca are loc o inlocuire de piese pt.a fi functionala inregistrati pe reparatii.Insa daca odata cu repararea cresc performantele utilajului respectiv prin adaugarea unor componente care ii sporesc valoarea semnificativ considerati modernizare si cresteti valoarea mijlocului fix.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Piesele cresc valoarea utilajului? MadiTzu MadiTzu Buna ziua. Am reparat un utilaj iar valoarea pieselor de schimb a fost de peste 30000 ron. Aceste piese se pot considera investitii care maresc valoarea ... (vezi toată discuția)
Achizitie piesa utilaj book2 book2 Cand se schimba la un utilaj o piesa a carei valoare depaseste suma de 6000lei cum se procedeaza cu modificarile din 01.01.2012 ( se trece pe chelt sau se ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar vs mijloc fix sub_bass2002 sub_bass2002 Am si eu o intrebare. Am cumparat la firma un calculator in valoare de 2600 ron. Pe factura apar separat pisele ( procesor, boxe, monitor....). Cum ... (vezi toată discuția)