avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare personal

Buna ziua tuturor!
sunt intr-o situatie delicata la locul de munca si a -si dori sa va intreb urmatoarele;
Sunt angajat al unei firme cu sediul in Bucuresti la un punct de lucru in tara de 11 ani cu contract de munca pe termen nelimitat in functie de gestionar. Firma are peste 20 de angajati. Mi s-a pus in vedere conform unei hotarari ai Consiliului de administratie ca s-ar putea sa se restructureze personalul. Asta inseamna desfiintarea postului, concediere sau diminuarea salariulu pentru ca in hotarare nu a fost specificati? Aceasta hotatrari nu ar trebui luate impreuna cu reprezentantii salariatilor ( cred ca nu avem asa ceva)? In caz de probleme ce masuri legale pot lua?
Va multumesc anticipat.
Cu stima karteka
Cel mai recent răspuns: karateka , utilizator 18:40, 18 Octombrie 2010
1. Asteptati sa vedeti hotararea angajatorului.
2. De regula restructurare inseamna desfiintarea unor posturi si concedierea salariatilor cu art.65 din Codul muncii. In aceasta situatie veti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Orice angajator isi organizeaza activitatea asa cum crede el de cuviinta ca ar fi mai eficienta, nu trebuie neaparat sa consulte pe salariati.
4. Poate sa hotarasca si reducerea timpului de munca si/sau a salariului dar asta nu se poate face decat cu acordul salariatilor in cauza care trebuie sa semneze si ei actul aditional de modificarea CIM.
Buna ziua !
Restructurare de personal inseamna reducerea nr. acestuia de cele mai multe ori .... In cazul in care se decide restructurarea postului dvs. ptr cauze obiective (economice de cele mai multe ori) cu respectarea legislatiei in vigoare , nu aveti ce face ....beneficiati de drept de somaj (eventual) si ... trebuie sa va cautati un nou loc de munca ....
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns, dar a sta inseamna ca nu avem niciun drept, suntem serviti pe tava angajatorului.
Cu stima karateka

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare petrulili petrulili Cum trebuie procedat daca se doreste reducerea unui post, conform art. 65 din Codul muncii concedierea individuala facuta pe motiv de restructurare post, ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona In ce conditii poate fi concediat un salariat care a fost angajat pe fonduri europene? Firma a contractat fonduri europene si a fost obligata sa angajeze un ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil,cand m-am reintors la serviciu angajatorul mi-a zis sa-mi dau demisia,eu i-am zis sa ma bage in somaj ... (vezi toată discuția)