avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma de catre Consiliu local
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma de catre Consiliu local

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: o prietena lucreaza la o Primarie din judetul Mehedinti si sunt interesati sa isi infiinteze o societate agricola.
Intrebarile sunt:
1. poate fi infiintata o Societate Agricola de catre Consiliul local?
2. Consiliul local poate sa infiinteze o societate cu raspundere limitata cu profil activitati agricole?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 23:30, 19 Octombrie 2010
Societatea Agricola este reglementata de Legea nr. 36 din 30 aprilie 1991
privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, iar societatile comerciale cu raspundere limitata de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Prima este o forma de asociere fara personalitate juridica si se poate constitui pe simplul acord scris al asociatilor, ramanand la latitudinea lor daca doresc sa incheie contracte civile in conditiile prevazute de Codul civil.
A doua, SRL-ul este o forma de societate cu personalitate juridica si mi se pare a fi forma potrivita in acest caz. Pentru infiintare detalii aici:
[ link extern ]

Multumesc pentru raspus.
Rugamintea mea este sa imi spuneti si care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurga Consiliul local pentru a infiinta societatea cu raspundere limitata.
Trebuie sa se emita o hotarare de consiliu in care sa se specifice toate elementele care trebuie sa le cuprinda un act constitutiv al unei societati:
- denumire,sediu, puncte de lucru daca e cazul, obiect principal de activitate, eventual si cele secundare, administratorul cu durata mandatului, capitalul social, sa stiti daca societatea va fi sau nu platitioare de TVA. Daca primaria nu are un jurist este bine sa consultati o persoana de specialitate, deoarece sunt destule elemente de care trebuie tinut cont.
Inainte de a emite hotararea va sfatuiesc sa obtineti de la registrul comertului rezervarea denumirii firmei(valabila 90 de zile)
SUCCES!
1. poate fi infiintata o Societate Agricola de catre Consiliul local?
NU.

2. Consiliul local poate sa infiinteze o societate cu raspundere limitata cu profil activitati agricole?
Ar putea, dar in mod normal unitatile administrative trebuie sa se ocupe de treburi administrative, NU de afaceri.
Statul nu trebuie sa se implice in afaceri.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu este permisa forma srl? ContSters51068 ContSters51068 Am inteles ca sunt unele afaceri care nu pot fi organizate sub forma de SRL ? Care sunt acelea ? Alberto Kurtyan (vezi toată discuția)
punctul de lucru intr un spatiu inchiriat andrreea01 andrreea01 ma confrunt cu urmatoarea pb...asociatul meu ( 50-50) , suntem doi in firma - srl, nu este de acord sa ne separam.eu vreau sa mi deschis o noua firma cu ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu datorii la buget danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: SRL-ul cu cu unic asociat si unic actionar, fara salariati, este infiintata in trimestrul 3 - 2010, nu are activitate pana ... (vezi toată discuția)