avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acordul partilor, la biroul de stare civila, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acordul partilor, la biroul de stare civila, la primarie ?

Buna ziua.
Am citit articolul din presa din decembrie anul trecut care spunea ca se va introduce un nou cod de procedura civila, care includea printre altele simplificarea procedurii de divort cu acordul partilor, in situatia simpla cand nu sunt copii sau probleme de partaj, prin mutarea acestei proceduri la birourile de stare civila, care iau nota de aceasta cerere a ambelor parti si rezolva o problema administrativa, pe loc, nefiind practic o speta juridica.
Stie cineva care este in general cursul unei astfel de legi, cam in cat timp se asteapta publicarea ei in monitorul oficial, cat mai dureaza ulterior implementarea procedurilor, eu stiu.. formulare, procese de gestiune a documentelor, pana cand solutia devine complet functionala ? Sau, daca deja este in vigoare ?.
As dori o estimare de timp, pentru ca alternativa actuala, la tribunal, am inteles ca presupune 2-3 luni de reprogramari, termene, care presupun riscuri si consum de timp....
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:11, 23 Ianuarie 2008
Heheheheheeeeeeeeee.... pana se modifica codul de procedura civila, cred ca apucati sa divortati de vreo 3-4 ori prin instanta.:D
Hm... naspa. Serios ?
Inseamna ca a fost doar o chestie politica in presa, sa zica lumea "ia uite domne ce baiat destept chiuariu asta, de ce l-or fi executat astia...." ?
Eu chiar credeam ca scap repede, cu versiunea asta "ultra-light". Nu mi-am propus sa scap ieftin (in bani), ci repede, fara consum de timp la tribunal si senzatia aia de "lucru nerezolvat care se intinde pe ani buni". Am citit "Procesul" lui kafka si am ramas cu o sensibilitate deosebita fata de lumea asta a tribunalelor, inca nu am avut placerea sa calc niciodata pe-acolo, considerand ca orice lupta e deja pierduta o data ajuns acolo.
Bun, deci daca asta cu divortul la primarie a fost doar bla-bla electoral, cam cum era si cu de la scoaterea armatei din constitiutie pana la scoaterea de tot, atunci spuneti-mi va rog cum e procedura cealalta, cu tribunal, cu acordul partilor. Asta decurge mai rapid, fara martori si termene peste termene, sau e acelasi lucru ca cu culpa unilaterala ?
Domnule, daca indepliniti conditiile pentru divort prin acord, atunci aveti nevoie de o actiune comuna si un acord in fata judelui. Sunteti divortati intr-o luna, apoi mai asteptati hotararea ceva timp. O singura prezentare la judecatorie e de ajuns.
Nu va speriati, chestiunile cu anii... nu au nicio legatura cu situatia dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere de divort cu acordul partilor ContSters44620 ContSters44620 Sunt casatorita de doar 10 luni si doresc sa dicortez. Am citit pe net ca trebuie sa treaca cel putin un an de la data casatoriei. El pare sa fie de acord ... (vezi toată discuția)
Divort - cea mai simpla situatie sorin222 sorin222 Imi cer scuze ca postez inca o intrebare despre aceasta problema, dar nu am mai gasit un caz asemanator cu al meu, si anume, cel mai simplu...zic eu. Sunt ... (vezi toată discuția)
Cod procedura civila. Romică Stoica Romică Stoica Propun o sectiune in care sa se dioscute pe anomaliile instantelor de judecata fata de Codul de procedura civila. (vezi toată discuția)