avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dividente suspendare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dividente suspendare firma

Buna ziua, va rog frumos poate cineva sa-mi spuna daca am avut de ridicat dividebnte in firma in valoare de 23890 lei si nu le-am ridicat pot sa suspend activitatea firmei si cat este impozitul la ele?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:40, 18 Octombrie 2010
Puteti suspenda activitatea firmei.
Daca dividendele sunt aferente anului 2009,nu am inteles din intrebare din ce an sunt, iar profitului firmei este repartizat pe dividende datorati impozit de 16%.Aveti grija cu depunerea declaratiei,depinde de data la care ridicati dividendele sau daca nu le ridicati tot trebuie depusa declaratia dar aceea are un alt termen.
Impozitul pe dividende se declara si se plateste la buget pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a efectuat plata dividendelor.

Daca plata dividendelor nu are loc pana la data de 31 decembrie a anului fiscal in care au fost repartizate dividendele, societatea care repartizeaza dividendele are obligatia sa declare si sa plateasca impozitul respectiv pana la data de 25 ianuarie a anului urmator repartizarii.

Toate sumele distribuite sub forma de dividende vor fi inscrise in Declaratia 100, privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat.
De asemenea, pentru dividendele distribuite persoanelor fizice, entitatea va intocmi si va depune, pana la data de 30 iunie a anului curent pentru anul precedent, Declaratia 205 – declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea dividendelor Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In cazul in care dupa aprobarea repartizarii dividendelor in sedinta AGA de la 31.12.2009,si inreg. contabile aferente inainte si dupa aprobarea ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende camicami camicami Prin hotararea AGA, in luna aprilie anul curent se repartizeaza la dividende profitul nerepartizat din contul 117. O parte s-au ridicat in septembrie cu plata ... (vezi toată discuția)
Depunere d205 pentru impozitul pe dividende felisana felisana In luna mai se va aproba distribuirea de dividende catre asociati. Stiu ca impozitul pe dividende se retine si se declara in luna urmatoare platii ... (vezi toată discuția)