avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral in instanta

Suntem 2 frati. Tata a decedat in urma cu mult timp. Anul acesta in primavara a decedat si mama. Fratele meu a emigrat inainte de revolutie iar acum are domiciliul in romania in alta localitate. Eu am locuit cu mama in apartamentul care era cumparat pe numele ei din anul 2000. Desi nu sunt trecut in acte si eu am contribuit cu bani la cumpararea apartamentului si locuind acolo am investit bani intretinandu-l. Fratele meu a deschis actiune de partaj. In actiune cere sa-mi fie atribuit mie apartamentul iar eu sa platesc sulta in cuantum de 50% din valoarea apartamentului. Tot in cererea introdusa la judecatorie declara valoarea masei succesorale ca fiind 2000 ron.
In acest caz pot daca achiesez la cererea reclamantului inteleg ca ar trebui sa platesc 1000 ron. Intrebarea este daca achiesez la cererea reclamantului acesta poate cere expertiza pentru a stabili o valoare mai mare a masei succesorale?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:33, 18 Octombrie 2010
nu mai poate cere expertiza daca veti achiesa la pretentiile dansului.
Ar fi prea simplu in cazul asta. Totusi cererea de chemare in judecata este scrisa de un avocat. Valoarea masei succesorale este trcuta cu pixul desi actiunea este redactata la calculator.
daca nu va depune cerere precizatoare inseamna ca aceasta e suma pe care o estimeaza.
E totusi un apartament. Gandesc ca a pus aceasta suma doar ca sa poata fi stabilita o taxa de timbru pana cand se va stabili valoarea in urma unei expertize.
instanta oricum va pune in sarcina reclamantului sa-si precizeze valoarea pe care o estimeaza.tocmai in vederea timbrarii actiunii.

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor legal paulpiancu paulpiancu In anul 1990 urmare a decesului tatalui meu, am deschis succesiunea impreuna cu mama mea si fratele meu. In urma dezbaterii mi-a revenit intreaga masa ... (vezi toată discuția)
Partaj - cum se stabilesc cotele, valoarea imobilului lidy lidy suntem doi fraţi după mamă care au o moştenire(casă care a fost făcută împreună cu tatăl vitreg al meu,) dar nu ne putem înţelege, fratele a ... (vezi toată discuția)
Transcriere casa! complicatii cu taxe enorme szsergiu szsergiu Buna ziua, Am si eu o mare nelamurire in legatura cu transcrierea unei case de pe bunicii mei mama mea si fratele ei. Este vorba despre o casa la tara ... (vezi toată discuția)