Suntem 2 frati. Tata a decedat in urma cu mult timp. Anul acesta in primavara a decedat si mama. Fratele meu a emigrat inainte de revolutie iar acum are domiciliul in romania in alta localitate. Eu am locuit cu mama in apartamentul care era cumparat pe numele ei din anul 2000. Desi nu sunt trecut in acte si eu am contribuit cu bani la cumpararea apartamentului si locuind acolo am investit bani intretinandu-l. Fratele meu a deschis actiune de partaj. In actiune cere sa-mi fie atribuit mie apartamentul iar eu sa platesc sulta in cuantum de 50% din valoarea apartamentului. Tot in cererea introdusa la judecatorie declara valoarea masei succesorale ca fiind 2000 ron.
In acest caz pot daca achiesez la cererea reclamantului inteleg ca ar trebui sa platesc 1000 ron. Intrebarea este daca achiesez la cererea reclamantului acesta poate cere expertiza pentru a stabili o valoare mai mare a masei succesorale?
Ar fi prea simplu in cazul asta. Totusi cererea de chemare in judecata este scrisa de un avocat. Valoarea masei succesorale este trcuta cu pixul desi actiunea este redactata la calculator.
E totusi un apartament. Gandesc ca a pus aceasta suma doar ca sa poata fi stabilita o taxa de timbru pana cand se va stabili valoarea in urma unei expertize.