avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort/ credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort/ credit

buna ziua,

va rog mult sa m-ajutati cu un sfat.sunt casatorita si intentionez sa divortez,, am impreuna cu sotul un credit prin "prima casa", al carui titular sunt eu si el este coplatitor, ce se intampla in cazul divortului? as vrea sa nu mai fie coplatitorul meu si sa-mi achit mai departe creditul singura, imediat dupa ce am obtinut creditul a renuntat si la servici caci este unul caruia nu-i place sa munceasca deloc, eu am si un PFA si mai multe lucruri din casa sunt luate de mine si facturile sunt pe PFA, si aceste lucruri se impart intre noi?se poate demonstra ca in toata perioada nu a contribuit cu absolut nimic. mi-este teama ca o sa ia lucrurile din casa, in cazul acesta ce trebuie sa fac ? sunt suficiente facturile sa le prezint la proces ca eu am achizitionat pe PFA toate lucrurile si de fapt sunt inregistrate in contabilitate.mentionez ca nu avem copii, ci numai un apartament dobandit prin acest credit ipotecar si o masina achitata integral pe care ar vrea s-o vanda, pana se termina divortul sa nu mai fie nevoit s-o imparta cu mine.multumesc tuturor frumos!
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
livia19, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:26, 18 Octombrie 2010
in cadrul procesului de partaj puteti solicita instanteti sa va atribuie dvs casa cu obligarea dvs de a plati o sulta sotului.la partajul privind bunurilor mobile cu facturile pe care le aveti puteti proba ca au fost achizitionate din contributie proprie.
chiar daca vinde masina, valoarea acesteia, puteti sa includeti valoarea acesteia in masa partajabila.
in privinta casei, va trebui sa citati si creditorul, poate va fi necesar sa propuneti un alt codebitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit ipotecar W0rDpa$$ W0rDpa$$ As dori sa stiu procedura privind partajul creditului ipotecar. Mentionez ca sunt divortata de 3 ani si in toti acesti ani suport ratele singura, fostul sot ... (vezi toată discuția)
Partajul unui credit ipotecar, avand un minor. Gaby35 Gaby35 Buna dimineata. As avea o intrebare. Am divortat de curand de sotul meu, avem un copil si 2 credite la banci (una dintre ele cu ipoteca) si desi initial am ... (vezi toată discuția)
Situatie credit ipotecar AphisG AphisG Buna ziua, In anul 2016, impreuna cu fosta sotie am achizitionat un apartament folosindu-ne de un credit ipotecar facut pe numele ei la care eu am fost ... (vezi toată discuția)