avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

buna seara,
povestea este c-am asa: ea pleaca in italia dupa o relatie, revine dupa un an cu un copil pe care il atribuie lui; el nu recunoasteiar totul ramane ca in tren; dupa doi ani si jumatate, ea il cheama la test de paternitate , el nu prea vrea dar nu are de ales; in certificatul de nastere nu figureaza ca tata nimeni; concluzie :el nu stie ce sa faca, ii este frica de eventuale cheltuieli pe care le achita daca testul ii este nefavorabil si cauta o portita daca ea exista ?! multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 01:09, 19 Octombrie 2010
Nu, nu exista nici o portita
Despre ce vorbim aici? Despre un test nefavorabil? Va afla daca acel copil este al lui, iar daca este asa ar trebui sa fie fericit si responsabil...... sunt destui copii chinuiti pe lume .Daca ar fi fost el acel copil?
Portita de care vorbiti, nu este alta decat efectuarea testelor si stabilirea daca este sau nu tatal minorului.Opinia mea este ca din punct de vedere moral este in interesul sau sa afle daca acel minor il are ca tata sau nu, mai presus de acele cheltuieli de judecata care vor fi stabilite in sarcina sa daca actiunea reclamantei va fi admisa.
Asa ca eu spun, ca ar trebui sa mai mediteze:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput în timpul divorțului ce nu s-a finalizat: există soluție ca acest copil să nu fie trecut pe numele meu? MgcMarius MgcMarius Sotia(viitoare fosta) este gravidă in 8 luni dar divorțul nu este finalizat si nici măcar nu se întrevede o finalizare in viitorul apropiat. Copil automat ... (vezi toată discuția)
Testul de paternitate f_karoly f_karoly in cazul in care, s-a semnat de catre pretinsul tata un act prin care recunoaste paternitatea unui copil, in scopul de a fi trecut numele lui in certificatul ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii paris_ro06 paris_ro06 Buna ziua, Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)