Sunt intr-un litigiu de natura civila cu o firma, care imi datoreaza o suma de bani. Banii au fost folositi in interesul firmei( plati catre terti). Pot face o expertiza contabila pentru acea perioada, prin care sa dovedesc ca banii da-ti de mine s-au folosit pentru binele firmei? Cat costa o expertiza contabila?
Depinde de gradul de dificultate,sunt expertize care costa 500 lei ,altele care pot ajunge la 3000-4000 lei.Oricum instanta stabileste onorariul expertului.
nu inteleg de ce doriti sa dovediti destinatia banilor in firma debitoare- care este interesul d-voastra ? eu cred ca trebuie sa probati cu ce titlu ati dat banii, cui ati dat banii, in ce scop i-ati dat, ce suma de bani ati dat si alte aspecte de aceasta natura, desigur in functie de pozitia firmei debitoare, pe care o aflati din intampnare si raspunsurile la interogatoriu; dupa aceea va ganditi la utilitatea unei expertize contabile; cred de asemenea ca aveti nevoie de un avocat
avocat Cristina Popescu
Am dat administratorului unei firme o suma de bani, pe care acesta a folosit-o in interesul acelei firme! Banii i-am dat cu titlu de imprumut! Pentru acea suma am primit la un moment dat un alt bun! Intre timp firma a fost vanduta altei persoane, care prin mijloace...mi-a lut acel bun! Am ramas si fara bani si fara acel bun! Acum doresc sa-mi obtin bunul sau banii de la firma! Ce credeti, in urma actiunii judecatoresti care va fi finalul?
actiunea in instanta e doar inceputul nu finalul. asta nu inseamna ca daca ajungeti in instanta si castigati. cum spunea si d-ra av. Cristina Popescu sunt multe de probat pana la expertiza contabila si depinde daca veti face dovada ca a fost sau nu asa, daca aveti acte la mana si atatea altele.
eu va doresc multa bafta! dar foarte multa si nervi tari caci fara 2ani nu scapati de mers prin tribunale. cel putin asa am vazut, asa am patit si asa vad mereu.:(