avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier cu vatamare corporala

Buna ziua, am si eu o dilema, am fost implicat recent intr-un accident de circulatie, toata lumea stie ca e vina lui, pana si el recunoaste, politia a zis sa ne intelegem pe cale amiabila si el a vrut acelasi lucru la inceput, dar apoi fiind sfatuit de nu stiu cine, a zis ca nu mai vrea si in mod cert se va ajunge la proces, intrebarea mea este pentru o fractura pe care o are sotia mea si restul de contuzii, cat se cere dauna morala, estimativ macar, ca nu am nici cea mai vaga idee? ca daunele materiale
cu doctori si rmn-uri si medicamente stiu la cat ajunge, dar sunt curios de daunele morale (nici nu vreau sa-l bag in faliment pe om)
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:18, 20 Octombrie 2010
coky a scris:

Multumesc pentru promptitudine, dar in cazul in care omul chiar nu are de unde sa plateasca daunele materiale si morale cum se procedeaza, si recurge la executare silita, sau?

Da' omul acesta nu avea asigurare RCA? Nu ati amintit nimic despre aceasta.In cazul in care are, sumele vor fi platite de asigurator, nicidecum de vinovat asa cum se intampla daca nu avea asigurare.
Cica are full casco, pentru ca era cu masina de firma....sa inteleg ca toate daunele inclusiv cele morale sunt acoperite de asigurare?
doar asigurarea RCA acopera pagubele produse altora.
Asiguararea CASCO acopera pagubele produse propriilor bunuri.(este o asigurare de bunuri, masina este un bun)
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
coky a scris:

Cica are full casco, pentru ca era cu masina de firma....sa inteleg ca toate daunele inclusiv cele morale sunt acoperite de asigurare?

:offtopic: Din curiozitate: dumneata aveai asigurare RCA sau CASCO?
eu aveam numere rosii si asigurarea aferenta lor, asigurarea pe 30 de zile, rca

Alte discuții în legătură

Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu un sergent angajat in mapn alin2314 alin2314 am fost lovit de un militar pe trecerea de pietoni care se deplasa la locul de munca si am suferit mai multe fracturi am cml 35-40 zile de la medicul legist ... (vezi toată discuția)
Daune din accidente Hcom Hcom Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)