Buna ziua, am si eu o dilema, am fost implicat recent intr-un accident de circulatie, toata lumea stie ca e vina lui, pana si el recunoaste, politia a zis sa ne intelegem pe cale amiabila si el a vrut acelasi lucru la inceput, dar apoi fiind sfatuit de nu stiu cine, a zis ca nu mai vrea si in mod cert se va ajunge la proces, intrebarea mea este pentru o fractura pe care o are sotia mea si restul de contuzii, cat se cere dauna morala, estimativ macar, ca nu am nici cea mai vaga idee? ca daunele materiale
cu doctori si rmn-uri si medicamente stiu la cat ajunge, dar sunt curios de daunele morale (nici nu vreau sa-l bag in faliment pe om)
Fiind incepator, este scuzabil (50%) faptul ca nu ati dat atentie obligatiilor pe care le are un proprietar auto.Polita RCA acopera numai "Raspunderea Civila Auto", adica daunele provocate altora (tertilor) prin intermediul autovehiculului condus de dv.(materiale,vatamari,morale).Din acest motiv este obligatorie, pentru a oferi protectie eventualilor pagubiti prin accidente de circulatie.
Polita CASCO, este o polita pe care proprietarul poate/sau nu (este facultativa) sa o plateasca unui asigurator, pentru a primi despagubiri in caz ca se produce un accident urmare caruia autovehiculul propriu sufera avarii, si eventual daca cei care il ocupau , sufera vatamari (numai daca s-a asigurat si riscul de accidente persoane.Cand aveti o polita CASCO, si sunteti lovit de un alt participant la trafic, puteti apela la aceasa polita, asiguratorul urmand sa se deconteze cu cel RCA al vinovatului.
Accident rutier
lorelay_k
Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)
Daune din accidente
Hcom
Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)