avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa-mi vand drepturile succesorale? As gasi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa-mi vand drepturile succesorale? As gasi cumparatori?

Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si as dori sa stiu care sunt pasii si cam cat m-ar costa sa-mi vand drepturile succesorale? Precizez ca am aceste drepturi in urma decesului bunicului si mamei mele in anul 2008 (deci succesiunea a fost deschisa). Nu a facut nimeni nici o dezbatere a mostenirii insa.

Mai pe larg:
1) Exista vreo posibilitate sa gasesc vreo firma imobiliara/casa de avocatura care sa-mi cumpere aceste drepturi?
Conform cu raspunsurile primite aici
www.avocatnet.ro/content/for...
am inteles ca am dreptul la 3/8 din niste terenuri. Valoarea aproximativa a terenurilor e de minimum 50.000 €. Din pacate sunt intr-un sat la 8 km de orasul Tulcea. Repet, oare as putea gasi vreo firma imobiliara/casa de avocatura care sa-mi cumpere drepturile succesorale?
As vinde aceste drepturi si pt 2000 €, intrucat nu am deloc bani sa fac dezbaterea succesiunii, nici sa-mi dau rudele in judecata in cazul ca nu ar vrea sa fie rezonabile la notar (sunt niste persoane cam Gică-contra la orice). Si bineinteles pt ca am nevoie urgenta de bani.

2) Daca, cf punctului 1), se găsesc oameni interesati, cum le fac eu dovada ca am aceste drepturi? Rudele nu-mi dau nici un act de proprietate, eu n-am nici macar un certificat de mostenitor... si cine stie ce acte mai trebuie :hm: Asta ar fi a doua problema, cam cat m-ar costa si de unde le cer?

E o problema foarte aiurea pt mine... am datorii mari, nu prea-mi gasesc serviciu... dar culmea, sunt co-proprietar si nu pot sa-mi valorific cota din mostenire pt ca nu am mai mult de 100 RON de cheltuit pe acte :((

Exista vreo solutie sau trebuie sa ma impac cu ideea ca o sa intru la mititica? (nu am nimic in proprietate directa pe care creditorii sa poata vinde ca sa-si recupereze banii... doar drepturi succesorale in acel sat si tot asa, drepturi succesorale cota de 1/4 pe apartamentul tatalui meu din Cta.)

3) Daca nu se gasesc firme imobiliare/case de avocatura interesate pt proprietatile din satul acela, pt cota-parte din apartamentul din Cta s-ar gasi? Valoarea aproximativa de piata e de 30.000 €. E foarte aiurea sa-mi "vand" tatal, dar am vorbit cu el si nu vrea deloc sa ma-nteleaga.
Buna dimineata!
Explicati legatura bunic, mama D-voastra, cati urmasi sunt, cui apartin titlurile de proprietate.
Deduc:
1. sunteti singura la parinti si traieste numai tatal D-voastra.
2. Mama D-voastra detine de la bunicul acel teren.
3. D-voastra ati acceptat succesiunea in mod tacit, dar succesiunea nu este deschisa. Se poate dechide cand doriti D-voastra sau tatal.
Va rugam lamuriri.
Ca sugestie, pierdeti mult prin intermediari si-i pacat de agoniseala strabunilor.
NB Imi pare rau ca numele de utilizator nu e explicit, sunt baiat (poza e luata la intamplare).

1) & 2) Era bunicul din partea mamei. Mama nu a facut absolut nimic in privinta mostenirii (a murit intai bunicul, apoi mama, dupa vreo 7 luni), dar nici vreo alta ruda nu a intreprins ceva. Deci eu m-am trezit direct co-proprietar.
3) Am platit o mica suma la fisc, in numele meu. Tata nu poate deschide succesiunea, pt ca am inteles ca ginerele nu-l mosteneste pe socru.

Dar problema mea e ca nici macar nu stiu cum sa aflu peste ce exact sunt proprietar, pt ca rudele nu-mi dau nici o informatie. Tot ce stiu e din amintirile lui tata.

Pe terenul principal, cel mai scump, suntem acum co-proprietari eu, unchiul meu (singurul frate al mamei) si bunica. Acel teren a fost cumparat dupa ce s-au casatorit bunicii mei. Pe celelalte terenuri (vreo 4 extravilane) suntem co-proprietari, dupa cum am inteles, eu, unchiul meu si o sora de-a bunicului, pt ca bunicul le avea mostenire dinainte sa se casatoreasca.

Nu stiu daca termenul de co-proprietari e potrivit, pt ca nimeni n-a facut absolutnimic in privinta mostenirii, nici unul din noi nu avem nici macar un certificat de mostenitor. Dar figuram la fisc, si ni se ia impozit la toti trei (cel putin pe unul din terenuri).

Intr-adevar e pacat de ceea ce au muncit bunicii mei, insa pamanturile acelea stau paragina, pt ca nimeni nu are bani de lucrari agricole, iar bunica e foarte batrana. In plus, pe unul din ele e o vie, pe care s-a dus tata s-o ingrijeasca. Vinul a fost depozitat intr-un loc in care are acces si unchiul meu (pt ca altundeva nu aveam unde), si unchiul meu ce-a facut? A luat pur si simplu, fara acordul lui tata, o parte din vin. Nu era munca lui. Pur si simplu cu astfel de oameni nu merge. In ultima vreme a inceput si sa-l ameninte voalat pe tata, sa renunte sa mai treaca pe-acolo, desi el nici macar nu are vreo treaba cu mostenirea.

In final, eu n-am cum, asa cum mi-a sugerat cineva mai devreme (mesajul dumnealui a fost sters pt ca facuse si un atac la persoana), sa ma inteleg cu vreun avocat, pt ca n-am timp sa astept pana se rezolva prin procese.

In principiu, as dori sa aflu ce am intrebat la inceput. Nu am nici cea mai vaga idee despre cum sa aflu peste ce exact sunt proprietar, ce marime si locatie au respectivele terenuri samd. Informatii de care ar avea nevoie si un eventual cumparator al drepturilor mele succesorale. Adica sa pot sa-i demonstrez cu documente ca sunt mostenitor, sa stie ce cote mi se cuvin samd, pt ca altfel n-ar sti daca e profitabil sau nu sa-mi cumpere aceste drepturi.
nu puteti sa vindeti drepturile succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna solutie pentru o impartirea unui apartament. rhad000 rhad000 Buna ziua! Vin cu o problema pe care ma tot framanta zilele astea si vreau sa o rezolv. Este vorba de o mosternire a unui apartament intre bunica mea si de ... (vezi toată discuția)