Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si as dori sa stiu care sunt pasii si cam cat m-ar costa sa-mi vand drepturile succesorale? Precizez ca am aceste drepturi in urma decesului bunicului si mamei mele in anul 2008 (deci succesiunea a fost deschisa). Nu a facut nimeni nici o dezbatere a mostenirii insa.
Mai pe larg:
1) Exista vreo posibilitate sa gasesc vreo firma imobiliara/casa de avocatura care sa-mi cumpere aceste drepturi?
Conform cu raspunsurile primite aici
www.avocatnet.ro/content/for...
am inteles ca am dreptul la 3/8 din niste terenuri. Valoarea aproximativa a terenurilor e de minimum 50.000 €. Din pacate sunt intr-un sat la 8 km de orasul Tulcea. Repet, oare as putea gasi vreo firma imobiliara/casa de avocatura care sa-mi cumpere drepturile succesorale?
As vinde aceste drepturi si pt 2000 €, intrucat nu am deloc bani sa fac dezbaterea succesiunii, nici sa-mi dau rudele in judecata in cazul ca nu ar vrea sa fie rezonabile la notar (sunt niste persoane cam Gică-contra la orice). Si bineinteles pt ca am nevoie urgenta de bani.
2) Daca, cf punctului 1), se găsesc oameni interesati, cum le fac eu dovada ca am aceste drepturi? Rudele nu-mi dau nici un act de proprietate, eu n-am nici macar un certificat de mostenitor... si cine stie ce acte mai trebuie :hm: Asta ar fi a doua problema, cam cat m-ar costa si de unde le cer?
E o problema foarte aiurea pt mine... am datorii mari, nu prea-mi gasesc serviciu... dar culmea, sunt co-proprietar si nu pot sa-mi valorific cota din mostenire pt ca nu am mai mult de 100 RON de cheltuit pe acte :((
Exista vreo solutie sau trebuie sa ma impac cu ideea ca o sa intru la mititica? (nu am nimic in proprietate directa pe care creditorii sa poata vinde ca sa-si recupereze banii... doar drepturi succesorale in acel sat si tot asa, drepturi succesorale cota de 1/4 pe apartamentul tatalui meu din Cta.)
3) Daca nu se gasesc firme imobiliare/case de avocatura interesate pt proprietatile din satul acela, pt cota-parte din apartamentul din Cta s-ar gasi? Valoarea aproximativa de piata e de 30.000 €. E foarte aiurea sa-mi "vand" tatal, dar am vorbit cu el si nu vrea deloc sa ma-nteleaga.