avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - Va rog sfat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - Va rog sfat!

Buna ziua!

Am o mica mare problema si va rog sa ma sfatuiti . Lucrez intr-un SRL, am contract de munca pe perioada nedeterminata, cu anexe de nonconcurenta si confidentialitate. Functia mea este de asistent manager. Candva la jumatea anului trecut am fost nevoit sa semnez o decizie a conducerii prin care se modifica numarul zilelor de preaviz in cazul demisiei mele de la 15 la 30 de zile (am semnat-o). Pe data de 21 luna curenta mi-am depus demisia cu prezviz de 15 zile, care mi-a fost respinsa, adica m-a amenintat ca nu mi-o inregistreaza daca nu o fac cu preaviz de 30 de zile ceea ce am si facut din pacate!
Intrebare: 1) Perioada de preaviz pentru functia mea (care nu este de conducere incat nu am nici un angajat in subordinea mea) este de 30 de zile sau de 15 ? eu ce trebuie sa respect? (motivul invcat de conducere pentru acest preaviz de 30 zile mi se pare stupid "lucrez cu documente secrete si confidentiale ale companiei si deci ...".
2) Ce mi s-ar putea intampla in cazul in care pur si simplu nu mai ma duc la acest servici, considerand ca am fost supus unui abuz din partea angajatorului fiind fortat sa semnez aceea decizie a conducerii de modificare a perioadei de preaviz?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:19, 24 Ianuarie 2008
cum dovediti ca ati fost fortata sa semnati actul respectiv? daca lipsiti va poate desface disciplinar contractul de munca si daca dovedeste ca in perioada respectiva i-ati produs vreun prejudiciu ca ati lipsit nejustificat va poate cere si niscaiva daune. Asta pe de o parte, pe de alta parte daca va considerati lezata cu privire la acest drept puteti sa contestati decizia de concediere disciplinara (daca o va face).
Mai mult decat atat consider ca in functie de organigrama si fisele postului din unitatea respectiva se poate aprecia daca asistentul manager avea sarcini pe linie de organizare si functionare a societatii, ce deriva din functia de conducere, nefiind neaparata nevoie sa aiba oameni in subordine. Parerea mea este ca nu e ca in administratie unde daca nu ai un nr de "n" oameni nu se poate forma directia, serviciul, etc.
de adaugat , fara a va influenta, ca acestea sunt litigii de durata, si adesea pentru cateva zile se pierd ani, cariere, nervi. Trebuie sa tineti cont ca preavizul la demisie e de 30 de zile calendaristice, nu lucratoare, deci nu s=ar mai prelungi cu mult chinul :D
ma inteles si va multumesc pentru raspuns. Problema este ca nu prea mai vreau sa raman in 30 de zile de chin :) deja nu mai am voie sa fac aproape nimic, adica nu mai am acces in toata firma, plus ca ma omoara statul de geaba intru-cat nici de lucru nu mi se da ...
mai este ceva ... ce acte este obligat angajatorul sa le efectueze in 2 exemplare? deoarecere eu nu am primit exemplarul meu decat la contractul de munca , nu am primit la anexe sau la nici o decizie, plus ca firma fiind mica (20 de oameni ) nu pot sa imi vad dosarul pentru ca nimeni nu ridica un deget fara aprobare, si cum nu am voie .... ati pomenit de fisa postului, nu exista angajat in firma care sa stie ce contine fisa postului sau (exclud conducerea si contabilitatea care gestioneaza si resursele umane) nici nu stiu daca aceste fise exista , pentru ca mereu cand am cerut sa imi vad fisa postului m-am izbit de u mare zid de cuvinte negative si am renuntat ... cu pot sa imi vad dosarul propriu , fisa postului si restul actelor din firma care ma privesc si cum pot sa le prezint unui avocat ? pentru ca sunt sigur ca nu o sa ma lase sa le copiez?
Calendaristice stiu am tot citit codul muncii, sunt cat de cat informat, eu vrea sa gasesc cumva o modalitate de a scapa de preaviz #-o
mai vreau sa adaug urmatoarele : din cate stiu fisele de post trebiue intocmite in 3 exemplare semnate si de angajat ca sa fie predate la camera de munca, din moment ce eu nu am semnat asa ceva exista posibilitatea ca aceste fise de munca sa existe? domeniul de activitate al SrL-ului este askte forme de invatamant ... daca are vreo relevanta! Intrebare : daca nu am fisa de post cum se poate asocia functia mea cu o functie de conducere? si daca nu am fisa de post nu cumva angajatorul nu si-a indeplinit indatoririle fata de mine si pot sa plec cand vreau fara nici un preaviz? chiar daca am depus demisia asa cum a vrut conducerea in care ma oblig sa respect preavizul?

Alte discuții în legătură

Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei oanamitica oanamitica Buna ziua , ma confrunt cu o problema si am decis sa apelez la dumneavoastra.Sotul meu lucreaza la o societate ca economist (conform contract de munca si ... (vezi toată discuția)
,,conciliere cu angajatorul in conflict drept munca?' UA UA Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Am fost concediata cu art 65 CM , din initiativa angajatorului, am fost angajata cu conditiile unei functii ... (vezi toată discuția)