avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - Va rog sfat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - Va rog sfat!

Buna ziua!

Am o mica mare problema si va rog sa ma sfatuiti . Lucrez intr-un SRL, am contract de munca pe perioada nedeterminata, cu anexe de nonconcurenta si confidentialitate. Functia mea este de asistent manager. Candva la jumatea anului trecut am fost nevoit sa semnez o decizie a conducerii prin care se modifica numarul zilelor de preaviz in cazul demisiei mele de la 15 la 30 de zile (am semnat-o). Pe data de 21 luna curenta mi-am depus demisia cu prezviz de 15 zile, care mi-a fost respinsa, adica m-a amenintat ca nu mi-o inregistreaza daca nu o fac cu preaviz de 30 de zile ceea ce am si facut din pacate!
Intrebare: 1) Perioada de preaviz pentru functia mea (care nu este de conducere incat nu am nici un angajat in subordinea mea) este de 30 de zile sau de 15 ? eu ce trebuie sa respect? (motivul invcat de conducere pentru acest preaviz de 30 zile mi se pare stupid "lucrez cu documente secrete si confidentiale ale companiei si deci ...".
2) Ce mi s-ar putea intampla in cazul in care pur si simplu nu mai ma duc la acest servici, considerand ca am fost supus unui abuz din partea angajatorului fiind fortat sa semnez aceea decizie a conducerii de modificare a perioadei de preaviz?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:19, 24 Ianuarie 2008
fisa postului in 2 ex...nu se depune la ITM. Alta modalitate prin care se poate asocia functia ar fi prin precizarea expresa din CIM, organigrama, etc...dar daca firma e mica sunt slabe sanse sa fie facute. pe de alta parte daca fisa nu exista, in CIM nu se prevede, ar insemna ca nu e functie de conducere. In cazul asta preavizul e cel de 15 zile....insa ar exista riscul celor 2 posibilitati pe care le-am amintit mai sus.
Va Multumesc ! dar tot nu mi`ati zis se pot fabrica acele fise de post? sau este si nevoie de semnatura mea?
este nevoie si de semnatura ta....care la nevoie se poate fabrica....:)
fisa de post e una, denimrea functiei din cartea de munca e alta.
daca in contractul de munca nu ai trecuta functia ca fiind una de conducere, poti pleca linistita dupa 15 zile. demisia nu se aproba, angajatorul poate numai sa ia cunostinta de ea. totul e sa ai dovada ca ai inregistrat-o la firma.
dupa cele 15 zile calendaristice poti pleca linistita.
succes!
whitespell a scris:

Buna ziua!

Am o mica mare problema si va rog sa ma sfatuiti . Lucrez intr-un SRL, am contract de munca pe perioada nedeterminata, cu anexe de nonconcurenta si confidentialitate. Functia mea este de asistent manager. Candva la jumatea anului trecut am fost nevoit sa semnez o decizie a conducerii prin care se modifica numarul zilelor de preaviz in cazul demisiei mele de la 15 la 30 de zile (am semnat-o). Pe data de 21 luna curenta mi-am depus demisia cu prezviz de 15 zile, care mi-a fost respinsa, adica m-a amenintat ca nu mi-o inregistreaza daca nu o fac cu preaviz de 30 de zile ceea ce am si facut din pacate!
Intrebare: 1) Perioada de preaviz pentru functia mea (care nu este de conducere incat nu am nici un angajat in subordinea mea) este de 30 de zile sau de 15 ? eu ce trebuie sa respect? (motivul invcat de conducere pentru acest preaviz de 30 zile mi se pare stupid "lucrez cu documente secrete si confidentiale ale companiei si deci ...".
2) Ce mi s-ar putea intampla in cazul in care pur si simplu nu mai ma duc la acest servici, considerand ca am fost supus unui abuz din partea angajatorului fiind fortat sa semnez aceea decizie a conducerii de modificare a perioadei de preaviz?

Va multumesc anticipat

Functia de asistent manager nu este functie de conducere,in codul COR , al ocupatiilor din Romania, functia este asimilata tehnicienilor si este din grupa 3 : 343103, in timp ce functiile de conducere sunt din grupa 1 manager, director, sef birou.............. toate fac parte din grupa 1,si datorita faptului ca nu conduci, nu coordonezi nici un departament dar mai ales pentru ca nu ai nici o responsabilitate, nu pentru ca nu ai oameni in subordine.
Apoi trebuie spus ca si daca ai avea alta functie si aceasta ar fi de conducere, daca preavizul nu este modificat prin ACT ADOTIONAL LA CIM atunci modificarea nu are valoare, daca tot ceea ce ai semnat este o decizie si nu un act aditional aceasta are valoare zero............CIM nu se modifica prin decizie.
Cu totul alta este faptul ca ai depus demisia cu un preaviz de 30 zile, aceasta o poti face, nimeni nu te poate impiedica sa pleci la o anumita data, adica se poate considera ca pleci la acordul partilor la o data anume convenita.O demisie o poti depune si prin scrisoare cu confirmare de primire, care in mod obligatoriu o inregistreaza.
Poti pleca dupa 15 zile de preaviz dar va trebui sa dovedesti ca ai fost obligata se depui o cerere astfel formulata.
Munca cu acte secrete ale societatii este aparata de contractul de confidentialitate si nu are nici o legatura cu durata preavizului, la functia ta oricum nu conteaza pentru ca nu ai functie de conducere si nu poti fi obligata la 30 zile preaviz.
Sfatul meu este sa depui o noua demisie si cu riscul de a pierde2-3 zile salvezi restul zilelor daca refuza inregistrarea ei poti sa ii atentionezi ca si ITM are ceva de spus in cazul unui control,si ca prin lege au obligatia sa o primeasca,alfel o vei trimite prin posta.Un argument pe care il poti folosi este faptul ca in conformitate cu Codul muncii salariatii nu pot fi obligati sa renunte la drepturile lor legale.iar decizia respectiva asta face , chiar si un act aditional la CIM este nul pentru ca nu respecta codul muncii.
Un alt sfat este sa pui intrebarile pe forum inainte a depune sau de a semna un act daca doresti sa nu faci greseli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei oanamitica oanamitica Buna ziua , ma confrunt cu o problema si am decis sa apelez la dumneavoastra.Sotul meu lucreaza la o societate ca economist (conform contract de munca si ... (vezi toată discuția)
,,conciliere cu angajatorul in conflict drept munca?' UA UA Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Am fost concediata cu art 65 CM , din initiativa angajatorului, am fost angajata cu conditiile unei functii ... (vezi toată discuția)