Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
Am fost concediata cu art 65 CM , din initiativa angajatorului, am fost angajata cu conditiile unei functii conducere, preaviz 30 zile , proba 90zile etc. Durata preaviz a fost mai mica, de 20 zile. Inainte de a actiona in judecata angajatorul e necesar sa incerc o ,, conciliere " directa cu acesta?
Sunt mai multe nereguli in decizia de concediere si voi cere si despagubiri morale.
CAre ar fi formatul ,, concilierii"?
puteti sa faceti contestatie la tribunalul de pe raza de domiciliu (in cazul Bucuresti la Tribunalul Bucuresti sectia a 8-a - litigii de munca)
si in acelasi timp sa incercati o conciliere cu angajatorul.
dar sunteti sigura ca angajatorul este dispus la conciliere?
daca totusi va intelegeti cu el va trebui sa intocmiti un act care se poate numi "Tranzactie" in care fiecare parte va trece obligatiile ce-i revin in urma negocierii. ptr ca trebuie sa fie o negociere!
angajatorul trebuie sa se oblige sa anuleze decizia de concediere, sa va plateasca toate drepturile de care ati fi beneficiat in aceasta perioada (salariu, tichete de masa, etc) pana la un termen pe care il stabiliti.
nu uitati, in acest timp trebuie sa depuneti contestatia la tribunal. incercarea de conciliere, chiar daca nu da rezultat, va putea fi folosita de dvs in fata instantei ca ati dorit sa rezolvati amiabil dar angajatorul nu a vrut.
Nu sunt sigura ca angajatorul e dispus la o negociere, doresc sa incerc o conciliere in ideea sa nu se ajunga la ,,scandal" mediatic etc....
Greselile din decizie sunt majore- preaviz mai mic decat cel trecut in CM, locul de munca din contractul meu de munca este altul deacat cel trecut in decizie , doi colegi care au semnat preavizele sunt angajati in continuare desi in decizia de concediere se specifica ca s-au desfiintat si posturile lor din locatiile respective , desi am desf munca in teritoriu nu am beneficiat de clauza mobilitate,posturile similare de manager din Buc nu au fost desfiintate etc, din experienrta dumnevoastra credeti ca ma sanse de castig daune morale?
Nu prea cred sa aveti amri sanse de contestare a deciziei de concediere, din ce spuneti. Angajatorul este in drept sa desfiinteze doar unul din posturile de acelsai fel, nu il obliga nimeni sa le desfiinteze pe toate.
Preavizul in cazul conecdierii este corect acoirda, respectiv de 20 de zile lucratoare.
Acel preaviz de 30 de zile calendaristice la care faceti referire este durata preavizului acordat de angajhatul din post de conducere catre societate in cazul unei demisii.
Postul desfiintat prin decizie trebuie sa corespunda i8nradevar cu postul dvs inregistart in conrtactul de munca.
In contractul meu de munca am 30 zile lucratoare preaviz in caz de concediere, 30 zile in caz de demisie si 90 zile de proba - acestea sunt conditiile angajarii in functie de conducere-Manager. In decizia de concediere am primit 20zile, iar locul de munca este in contract Buc, iar in decizie de concediere Cluj .In decizie sunt trecute toate locatiile din tara unde sunt reperezentanti ai firmei, , mai putin Buc.
Legislatie
adela65
sunt in proces cu angajatorul pentru anularea unei decizii de concediere. Din ceea ce am citit pe forumul dv. am inteles urmatoarele:
- neacordarea ... (vezi toată discuția)